Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kılıçdaroğlu'ndan barış mesajı!

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''İçte ve dışta barıştan söz edenler eylemleriyle, söz ve davranışlarıyla barıştan yana tavır almalı, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne saygı duymalı, insan haklarını ayaklar altına almamalı, özellikle de emperyal emellerin temsilcisi veya savunucusu olmamalıdırlar'' değerlendirmesinde bulundu.

        Kılıçdaroğlu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

        Bütün dünyanın, barışın egemen olacağı bir dünya dileğiyle Dünya Barış Günü'nde, barışı selamladığını belirten Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

        ''Ama biliyoruz ki barış, barışı isteyenlerindir, barıştan yana olanlarındır ve barışı hak edenlerindir. Savaş hazırlığı yapanlarla, savaşı zenginleşme, sömürü ve sömürgeleştirme aracı görenlerin barıştan bahsetmeye veya barışçı görünmeye hakkı yoktur. Ama yine biliyoruz ki barış evrenseldir.

        İçte ve dışta barıştan söz edenler, eylemleriyle, söz ve davranışlarıyla barıştan yana tavır almalı, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne saygı duymalı, insan haklarını ayaklar altına almamalı, özellikle de emperyal emellerin temsilcisi veya savunucusu olmamalıdırlar.

        Barıştan yana olmanın bir diğer kriteri de ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı duymak ve halkları, milletleri emperyal emellerle birbirine düşürmemek, düşürenlere alet olmamaktır. Mazlum milletlere bağımsızlığı kazanmanın ve onurlu yaşamanın ne olduğunu gösteren Gazi Mustafa Kemal'in Türkiyesine yakışan da budur. Bu anlayış, 'Yurtta Barış, Cihanda Barış' anlayışıdır.

        Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere komşularımıza, mazlum milletlere ve insanlık dünyasına barış diliyor, barışın egemen olacağı bir ülkede, bir coğrafyada, bir dünyada yaşamak özlemiyle sevgiler saygılar sunuyorum.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ