Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem mehmet metiner, metiner, ak parti, akp metiner, başbakan, recep tayyip erdoğan, pkk komplosu, ak parti adıyaman milletvekili, mehmet metiner bakanlık bekliyor, metiner montaj komplo, metiner siyasi tasfiye, yasadışı dinleme, metiner ses kaydı, metiner ses

        GAZETE HABERTÜRK

        Başbakan Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetinin Kürt politikasına yönelik eleştirilerinin yer aldığı ses kaydıyla gündeme gelen AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner kaydın ne zamana ait olduğunu hatırlamadığını belirterek “Birisi benimle röportaj yapmış olabilir. AK Parti’nin kuruluş aşamasında sorulara verdiğim demeçlerden bahsediliyor, bu kurgulanmış olabilir. Entelektüel çıtası yüksek bir konuşma, seçmenle böyle bir konuşma yapılır mı?” dedi.

        BAKANLIK BEKLENTİSİ

        AK Parti’nin sessiz kaldığı ve yorum yapmadığı, seçim dönemine ait olduğu belirtilen ve bir internet sitesinde yayınlanan ses kaydıyla ilgili Habertürk’e konuşan Metiner, şunları söyledi: “10 yıl öncesine ait sözlerin orasını burasını alarak, montajlayarak bugün söylenmiş sözler gibi vermek tek kelimeyle namertliktir, şerefsizliktir.

        Ergenekon-PKK bağlantısı var mı bilmiyorum ama varlığımızdan rahatsızlık duyan çevrelerin paslaşması, kirli bir oyundur bu. Hodri meydan diyorum, seçmenlerim Adıyaman’da yaşıyorlar. Bu seçmenlerim çıkar derse ki ‘Benim bulunduğum yerde bu sözler söylendi’, 'bant kasetim Adıyaman'da bulundu. Bunu ispatlasınlar gereğini yaparım. Bunu yapanlar namerttirler, şerefsizdirler, alçaktırlar.”

        Metiner, bakanlık beklentisi gerçekleşmediği için bu konuşmayı yaptığı iddialarına da şu tepkiyi verdi: “O gün öyle düşünüyor olabilirim, yanlış düşünüyor olabilirim. Orasını burasını kesip montajlayıp sanki milletvekili olduktan sonra bakanlık beklentim gerçekleşmediği için seçmenlerle yapılmış gibi takdim edilmesi beni üzüyor.

        PKK beni hedef tahtasına oturtmuştur. Kurşunla yapamadıklarını iftirayla yapıyorlar. Biz bu konuda duyarlıyız, bağışıklık sistemimiz güçlüdür. Sayın Başbakanımız da beni tanırlar. Siyaseten tasfiye etmeyi düşünüyorlarsa umduklarını bulamayacaklardır.”

        Yasal olmayan dinlemelere ve bunların medyada yer almasına karşı olduğunu belirten Metiner, “X paşanın ses kaydı yayınlandığında yasadışı ahlaksızlık suçlaması getirenlerin, sıra başkalarına geldiğinde aynı ahlaksızlığı işlemiş olmasını da esefle karşılarım. Benim fikrimi sormadan nasıl internet siteleri yayınlayabilir ki” dedi.

        ‘KİMSEYLE KONUŞMADIM’

        Metiner, Başbakan Erdoğan ve AK Parti yetkilileriyle bu konuda görüşmediğini belirterek, “Sayın Başbakanımız, AK Parti’nin yetkili isimleri beni bilirler. Ben kendilerinden eminim, onlar da benden” dedi. Metiner “Önemli olan AK Partili olduktan sonra söylenmiş sözlerdir. Daha önce söylenmiş sözlerin kıymeti harbiyesi yok” dedi.

        SES KAYDINDA NELER VAR?

        Metiner, internete düşen ses kaydında özetle şunları söylüyor: “Ben Tayyip Erdoğan’la demokratik bir Türkiye inşa edilebileceği kanaatinde değilim. Çünkü icazet aldığı içerideki çevreler statükonun sahici sahipleri.

        Kürt meselesinde de Tayyip Erdoğan’ın çok geri ve antidemokratik bir konumda olduğunu biliyorum ama çok pragmatik bir yaklaşımla Kürt sorununa el atabilir. Ama buna ne kadar cesaret edebilir bilemiyorum. Bir; cesareti el vermez. İki; zaten böyle düşünmez.

        Bir Mehmet Ağar’ın bir başka gerçekten sicili bozuk insanlarla birlikte yol arkadaşlığı yapıyor olması bile Tayyip Erdoğan’ın aslında Kürt sorununun ne çözümünde ne de demokratikleşme sürecinde çok aktif bir rol oynamayacağı sonucuna götürür ama oradaki boşluk -dinsel muhafazakâr kesimdeki boşluk- Tayyip Erdoğan’la liberal demokratik bir kanala akıtılmak isteniyor. Ama Tayyip Bey bunu götürebilecek bir şey değil, yanında danışmanlarıyla belki bir şeyler kurtarmaya çalışıyor ama kendisi siyaseten entelektüel düzeyde bunu kaldırabilecek çapta bir insan değil. Henüz entelektüel birikiminin, siyasal birikiminin bu çapta olduğuna inanmıyorum. Hele hele Türkiye’yi demokratik bir değişime uğratacak.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ