Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Türkiye'de adı konmamış bir sıkıyönetim var"

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Türkiye'de şu anda adı konmamış bir sıkıyönetimin var olduğunu söyledi.

        CHP Adana İl örgütünü ziyaret eden örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Matkap, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de demokrasinin yaralı olduğunu söyledi. YAŞ ve MGK toplantılarında koltukların yerinin değişmesiyle Türkiye'ye demokrasinin gelmeyeceğini ifade eden Matkap, "Bir ülkede yargı bağımlı hale gelmişse, savcılar ve yargıçlar güvenceden yoksunsa o ülkede demokrasiden söz edilemez. Demokrasi konusunda ne yazık ki AK Parti sınıfta kalmıştır" dedi.

        'AMAÇLARI BÜTÜN KURUMLARA EĞEMEN OLMAK'

        Deniz Feneri savcılarının yerinin değiştirildiğine de dikkat çeken Matkap, "Olay AK Parti'nin tepe yöneticilerine kadar giderken ne yazık ki savcılar değiştirildi. Amaçları, Türkiye'de bütün amaçları bütün kurumlara egemen olmak. Bu konuda adım adım başarılı bir şekilde gidiyorlar" diye konuştu.

        'DIŞ BARIŞIMIZIN TEHDİT ALTINDA'

        Dış barışımızın tehdit altında olduğunu belirten Matkap sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Kendi ülkesinde demokrasiyi körelten bir anlayış, 850 kilometre sınır komşumuz olan Suriye'ye demokrasi ve barış getirecekmiş. Kendisi Türkiye'deki demokrasiyi korusun yeter. AK Parti'nin bir konuda başarısı var. Kendisine rakip olabilecek, kendi kulvarında ne kadar parti varsa orada kolları var. Eğer hafif bir gelişme görürse, oraya müdahale ediyorlar. Kendilerine rakip olabilecek bir parti bırakmadılar. İstanbul'da kimi müteahhitler 65 milyar dolarlık kanal açılacak diye sustu. Makarna müteahhitleri zaten onların militanı gibi çalışıyor. Makarna, pirinç bekleyenler zaten suskun, üniversiteler suskun. Konuşmak isteyenler de Silivri'ye gönderiliyor. Şu an Türkiye'de adı konmamış bir sıkıyönetim var. Bunu görmeliyiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ