Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstihbarat uzmanları Güneydoğu'ya atandı!

        ENİS YILDIRIM / GAZETE HABERTÜRK

        İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, emniyet müdürlerine bayram sürprizi yaptı. Bakan Şahin tarafından hazırlanan emniyet müdürleri kararnamesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bayram öncesi imzalandı. Bayram süresince bekleyen kararname, bugün Resmi Gazete’de yayınlanacak.

        YENİ KONSEPT

        Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’na Cihangir Çelik’in getirilmesinin ardından Doğu ve Güneydoğu’daki kritik illerde görev yapan emniyet müdürleri de Batı illerine çekildi. Görevlerini başarıyla yürüten emniyet müdürleri kotuklarını korurken, Hakkâri, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, Tunceli, Kars, Batman ve Muş’a yeni atamalar yapıldı. İstanbul’da görev yapan 7 emniyet müdür yardımcısına da il emniyet müdürlüğü görevi verildi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde terörle mücadeleden sorumlu emniyet müdür yardımcısı olarak görev yapan Tufan Ergüder, Hakkâri Emniyet Müdürü oldu. 16 aydır Hakkâri Emniyet Müdürü olarak görev yapan Ayhan Buran ise Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. KCK ve Ergenekon operasyonlarını yürüten Ergüder’in İstanbul tecrübesiyle daha faydalı olacağı düşünüldüğü için bu göreve getirildiği öğrenildi. Muş Emniyet Müdürlüğü’ne istahbarat kökenli bir emniyet müdürü getirildi. Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz’ün merkeze çekilmesiyle birlikte bu göreve Ankara’da uzun yıllar istihbarat şube müdürü ve istahbarattan sorumlu emniyet müdür yardımcısı olarak görev yapan Muharram Durmaz getirildi.

        İŞTE YENİ ATAMALAR

        - İstanbul EmniyetMüdür Yardımcıları Tufan Ergüder Hakkâri’ye, Avni Usta Şırnak’a, Mehmet Likoğlu Şanlıurfa’ya, Ercan Çakmak Kars’a, Hayati Yılmaz Tunceli’ye,

        - İstihbarat Daire Başkan Yardımcılığı görevinden 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden Hasan Ali Okkan Batman’a,

        - Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarattan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinden 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden Muharrem Susuz Muş’a,

        - Dış İlişkiler Daire Başkan Yardımcılığı görevinden 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden Derviş Kara ise Mardin’e atandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ