Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem BDP'li Sırrı Sakık Askere böyle seslendi...

        Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda konuşan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, komisyon sıralarında oturan askerlere “Haddinizi bileceksiniz, bize ters bakmayacaksınız. Halkın emrinde olacaksınız” dedi. Ancak askerler geçen sene olduğu gibi bu sene de BDP sıralarına ters ters baktılar. Genel kurulda partisi adına konuşan Sakık, Anadolu’da “Kızı başıboş bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya gider” diye bir söz olduğunu anımsatarak “Siz de generalleri başıboş bıraktınız ya Balyoz’da ya da Ergenekon’da halkın iradesiyle seçilmişleri devirmeye kalktılar. Generallerin görevi bu mudur?” dedi. Bir general emekli olurken 600-700 bin TL, 40 yıl görev yapan valinin, büyükelçinin 70 bin TL aldığını belirten Sakık, bunun büyük bir haksızlık olduğunu söyledi.

        ‘ORDUNUN DÜŞMANI DEĞİLİZ’

        Geçen yılki görüşmelerde komisyon sıralarında oturan askerlerin kendilerine ters baktığını belirten Sakık şöyle konuştu: “Bize bu sıralardan ters bakılmış. Haddinizi bileceksiniz, bize ters bakmayacaksınız. Halkın emrinde olacaksınız. Genelkurmay, Milli Savunma Bakanlığı’na derhal bağlanmalıdır. Biz, ordunun da hiçbir kurumun da düşmanı değiliz. Düşmanı olduğumuz tek şey hukuksuzluktur.”

        "KABAK TADI VERİYORSUN"

        Sakık, laf atan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’a, “Bu parlamentoya kabak tadı veriyorsun’’ dedi. Akar, söz alarak, “Silahları bırakın dedim, hoşuna gitmedi. Bu ülkede sadece Kürtler ezilmiyor” diye konuştu. Sakık ise “Biz de silaha sizin kadar karşıyız ama savaşanlar var. Eğer ‘PKK yenildi’ diyorsanız işte ordu buradadır. PKK orduya yenilmemiştir. Orduyu da yenememiştir. Savaşanlar dünyanın her yerinde iki şekilde silah bırakır; ya müzakereyle ya da yenilince” ifadelerini kullandı.

        İnan GEDİK/ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ