Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 100 günde 1000 gölet projesi başlıyor- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan çiftçilere müjde. '1000 Günde 1000 Gölet Projesi' İle kısa sürede sulu tarıma geçilecek.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlattığı '1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU Projesi' ile büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçecek. Böylece verimli tarım arazileri cazibeli sulama sistemine kavuşacak.

        Orman ve Su işleri Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; proje ile büyük gelir kapısının açılacağın aktarıldı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü '1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU Projesi' kapsamında, 2012 yılında 287 adet projenin yatırım programına alınacağı belirtildi. Açıklamada; bu projelerle 2012 yılında 444 milyon metreküp su depolanarak 870 bin dekar arazide sulu tarıma geçileceği aktarıldı.

        "1000 GÜNDE 1000 GÖLET PROJESİ İLE YILLIK 900 MİLYON TL GELİR ARTIŞI"

        Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun da büyük önem verdiği proje tamamlandığında toplamda 1,6 milyar metreküp su depolanarak ülke genelinde yaklaşık 3 milyon dekar arazi suya kavuşacak.

        Yılda 900 milyon TL gelir artışı sağlayacak proje ile 300 bin kişiye iş imkanı sağlanarak göçün de önüne geçilecek. Proje ile ayrıca sulama metotlarının değiştirilmesi neticesinde enerji tasarrufu sağlanarak üretim maliyeti düşürülecek. Proje ile ayrıca ağaçlandırma yaygınlaştırılarak taşkın zararları ve erozyon önlenecek ve mesire yerleri ile rekreasyon alanları oluşturulacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın hız kesmeden devam ettirdiği proje çerçevesinde inşa edilecek göletler ihtiyaç duyulduğunda yangın söndürme gayesiyle de kullanılabilecek.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ