Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem BDP'li Tan'ın sözlerine AK Parti'li Özdemir'den destek

        AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, ''Bu ülkede diktatörlük yaşandığına, ülkede yaşayan herkes belli dönmelerde şahit olmuştur'' dedi. Özdemir, Mecliste düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Daha sonra gazetecilerin, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın dün Genel Kuruldaki sözlerinin sorulması üzerine Özdemir, şunları kaydetti: ''O saatte Genel Kurulda değildim ama bu ülkede diktatörlük yaşandığına, ülkede yaşayan herkes belli dönmelerde şahit olmuştur. O süreç yaşandığı için bugüne kadar toplum olarak değişik dönemlerde demokrasiye ve hukuk devletine müdahaleler olmuştur. Bunlar tarih kitaplarımızda ve yakın tarihimizde şahit olduğumuz konulardır. Direk suçlamadan bir tespit yaptığını beyan etmiştir izlediğimi kadarıyla.''

        Bir gazetecinin ''beli dönemlere derken hangi dönemi kastediyorsunuz'' sorusu üzerine Özdemir, ''Bu coğrafyada sıkıntıların yaşandığı az çok hepimiz biliyoruz, şahit oluyoruz. Yakın tarihimizde 12 Eylül'ü, 1970'leri, 27 Mayıs'ı, 28 Şubat'ı unutmadık. Bunlar bir diktatöryanın sevdası değil midir?'' diye sordu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ