Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara patlama

        Başbakanlık Merkez Bina ile Yargıtay Binası'nın yakınlarında, Yargıtay binasının otopark girişi bölümünde saat 09:40 sıralarında patlama meydana geldi. Alınan ilk bilgilere patlamaya pet şişe içine yerleştirilmiş bir ses bombası sebep oldu.

        Patlama sonrasında hafif yaralanan bir vatandaş hastaneye kaldırıldı.

        ANKARA EMNİYET MÜDÜRÜ DE PATLAMA BÖLGESİNDE

        Geniş güvenlik önlemleriyle korunan ve başbakanlık binasının da bulunduğu 'Bakanlıklar' olarak bilinen bölgede patlamanın meydana gelmesi büyük paniğe neden oldu. Olaydan sonra bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Bu arada Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya'da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Bomba imha uzmanları da bölgede geniş bir inceleme yaparken, olası ikinci bir patlamaya karşı, bölge güvenlik şeridi çekilerek yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

        "PET ŞİŞEYE HAZIRLANMIŞ 150 GRAM PATLAYICI"

        Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Yargıtay binası yakınındaki patlamaya pet şişe ile hazırlanmış 150 gramlık patlayıcının neden olduğunu söyledi.

        Patlamanın olduğu Vekaletler Caddesi'ne gelerek yetkililerden bilgi alan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, patlamaya bir pet şişe içinde hazırlanmış 150 gram ağırlığındaki patlayıcının neden olduğunu kaydetti. Yüksel, patlayıcının elektronik bir düzenekle hazırlandığını belirterek, Yargıtay'da görevli bir şoförün yaralandığını ifade etti. Yüksel, olayın çok yönlü olarak araştırıldığını da kaydetti.

        Öte yandan, polisin çalışmalarını tamamlamasının ardından Vekaletler Caddesi trafiğe açıldı.

        BOMBAYI 30-35 YAŞLARINDA BİR ERKEK BIRAKMIŞ

        Güvenlik kameralarının incelemesinde 30- 35 yaşlarında bir erkeğin patlayıcının olduğu bir poşeti olay yerine bıraktığı tespit edildi. Polis, patlamanın hemen ardından bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan ilk incelemede 30- 35 yaşlarında bir erkeğin poşeti Yargıtay binası önündeki trafonun arkasına bıraktığı tespit edildi. Patlamanın ise poşet içerisinde bulunan pet şişe içerisine hazırlanmış ses bombasından kaynaklandığı tespit edildi.

        YARGITAY DAİRE BAŞKANININ ŞOFÖRÜ YARALANDI

        Sabah saat 09.45 sıralarında meydana gelen patlamada Yargıtay 14'üncü Daire Başkanının şoförü Hüseyin Ahmet Hocaoğlu, patlamanın etkisiyle çevreye saçılan parçaların isabet etmesi sonucu hafif yaralandı.

        BAŞBAKANLIK BİNASINA 30 METRE MESAFEDE

        Patlamanın olduğu yer Başbakanlık Merkez Binası'nın yaklaşık 30 metre mesafede bulunuyor. Ayrıca Adalet, Milli Eğitim, Çevre ve Şehircilik, İçişleri Bakanlıkları da bölgede ;yer alıyor. Patlamanın meydana geldiği yerin 200 metre ilerisinde ise Genelkurmay Başkanlığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bulunuyor. Olaydan sonra bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

        BAKAN GÜNAY'DAN İLK AÇIKLAMA: "BİRİLERİ TÜRKİYE'Yİ GERMEYE ÇALIŞIYOR"

        Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Yargıtay'daki patlamaya ilişkin "Birilerinin Türkiye'yi gerdirmeye çalıştığı bugünlerde yeniden gözüküyor" dedi.

        Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Günay, Yargıtay'ın Kızılay'da bulunan binasının Vekaletler Caddesi'ne bakan arka giriş kapısı önünde yaşanan patlamayı üzüntüyle karşıladığını söyledi. Geçen gün de İstanbul'da il binalarının yakınında bir saldırı olduğunu hatırlatan Günay, "Birilerinin Türkiye'yi gerdirmeye çalıştığı bugünlerde yeniden gözüküyor. Umarım yeni bir olay olmaz" temennisinde bulundu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ