Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bardakoğlu'ndan Papa'ya taş

        Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in resmi davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Papa 16. Benediktus. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nu makamında ziyaret etti. Papa ve Bardakoğlu ortak bir basın açıklaması düzenledi.

        Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'nun açıklamasından başlıklar şöyle: " İlahi din hiç şüphesiz barış ve esenlik kaynağıdır. Din yüce yaratanın insanoğluna dünyada mutlu olması ve ilahi kurtuluşa ulaşması için gönderdiği bir hakikat bilgisidir. Onun için biz varoluşu tanır ve iç dünyamızda huzuru yaşarız. Hz. İbrahim'den Hz. Nuh'a, Hz. İsa'dan Hz. Muhammed'e kadar bütün peygamberler, bu barış çağrısının elçileri olmuşlardı. Bizler bu elçilerin açtığı yolu izleyebildiğimiz ve onlardan aldığımız emaneti sadakatle taşıyabildiğimiz, gelecek nesillere aktardığımız sürece, dünyadaki mutluluğu kalıcı kılarız.

        Biz din bilginlerine çok hassas bir görev düşmektedir. Temsil ettiğimiz değerleri ön planda tutmayı değil, bunların ilahi sevginin bir tecellisi olduğuna inanmamız gerekir. Böyle bir düşünce dünyadaki barış ve istikrarın garantisi olabilir.

        Din bilginlerinin özverili gayretlerine büyük ihtiyaç vardır.

        Dini liderleri, iletişim zeminini kullanarak başka dinler karşısında kendi inancını yayma çamasına girmemeli, bunun yerine insanlığın ortak sorunlarına çaba bulma yolunda gayret etmelidir.

        Adına küreselleşme denilen ve insanlığın ağır faturalar ödediği bir süreçten geçmekteyiz. Savaşlar, açlık, ölümler gibi sorunlarla insanoğlu boğuşmaktadır. Bunların hiçbiri ilahi dinlerden kaynaklanmamaktadır. Aksine ilahi dinler bunlara karşı savaşmaktadır. Bizler sorunların baskı ve şiddete dönüşmesini birlikte engellemeliyiz. Biz dini liderler uluslararası siyasetin baskılarına karşı sorunlarla mücadele etmeliyiz.

        Biz terör ve şiddetin her türlüsünü kınayan, bir insanı öldürmenin tüm insanlığı öldürdürmekle eşit sayan bir dinin mensuplarıyız. Müslümanlar'a yönelik iftiralar artıyor. Bizleri İslam'ın kılıçla yayıldığını, şiddeti körüklediğini söyleyen, hiçbir bilimsel görüşe dayanmayan İslamofibi'den kaynaklanan düşünceler üzmektedir. Bunlar tarihsel korku ve kaygılardan kaynaklanmaktadır. Şiddet ve terörün her türlüsünü kınıyoruz ve insanlık suçu olarak görüyoruz

        İslam'da Allah inancı her bireyin doğrudan Allah'la muhatap olması, aklı ile özgürlüğünü kullanması İslam'da rasyonel düşüncenin temelini oluşturur..

        PAPA'DAN BİRLİK ÇAĞRISI

        Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun ardından kameraların karşısına geçen Papa ise Almanya'daki sözlerine ilişkin konuya hiç girmeden "birlik, beraberlik" mesajı verdi.

        Bütün Türk halkına bu büyük ülkenin büyük halkına ve Atatürk'e saygımı dile getirmek isitiyorum. Sayın Bardakoğlu şahsında bütün müslümanları da selamlamak isitiyorum.

        Türk halkının üstün niteliklerinden bahsetmek isitiyorum. Sürekli olarak dinler arasındaki diyalogun altını çizmeye çalışıyoruz. Kültürlerarası ve dinlerarası bir diyag kurulmalıdır, bu gerekliliktir. Her zaman Vatikan, kiliselerimiz dinlerarasındaki diyalogu geliştirmek çin çalışmaktadır. Hristiyanlar ve Müslümanlar tek bir tanrıya inanmaktadır. Hepimiz dinlerimize karşılıklı olarak saygı duymalıyız. Hristyanlar ve Müslümanlar arasındaki diyaog, gerçeklere ve samimiyete dayanmalıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ