Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Kutlu Doğum Haftası

        Kutlu Doğum Haftası'nın açılış programında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Peygamberimizin hayatının öğrenilmesinden tedirgin olanlar da inanıyorum ki onun hayatını öğrendikten sonra korkularının, tedirgin olmalarının yersiz olduğunu görecek, nebiden istifade edeceklerdir" dedi.

        Erdoğan, "Tarihi tecrübe insanlığa göstermiştir ki din ve maneviyat eğitimini yasaklamak engellemek onu ortadan kaldıramamıştır. Sadece yer altına itmiştir" diye konuştu.

        Kutlu Doğum Haftası'nın açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Peygamberin ahlakı ile ahlaklanmadıkça ne yaparsanız yapın kurtuluş mümkün değildir. Müslümanım diyen herkesin kendini sorgulaması gereken nokta budur. Şimdi ben zenginleşir zenginleşmez içinde büyüdüğü fakir mahallesini terk edenlere sesleniyorum. Kendinize zengin komşular edinerek bu sorumluluktan kurtulduğunuzu mu zannediyorsunuz. Hayır siz fakir komşularınızdan değil Hazreti Muhammed'den uzaklaşıyorsunuz" diye konuştu.

        Umut TÜTÜNCÜ / AHT

        Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ''Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku'' temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinin açılış töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile Sinan Erdem Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Törene Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldığı törene ayrıca CHP Genel Baykanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu davetliler katıldı.

        Programda İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu. Törende Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 35 ülkeden getirilen ve çeşitli üniversitelerde öğrenim gören 40 öğrenciden oluşan ?Kardeşlik Korosu' çeşitli ilahiler okudu.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmasında Hazreti Muhammed'in anılmaktan ziyade anlaşılmayı hak eden ve bunun mesuliyetini insanlara yükleyen bir abide şahsiyet olduğunu söyledi. Hazreti Muhammed'in hayatının her bir anının bütün insanlık için döne döne okunacak, ezberlenecek bir ders olduğunu belirten Erdoğan, "Zira Kuranı Kerim nasıl insanlık için yol gösterici nur ise aynı şekilde Muhammed Mustafa'nın hayatı da sünnet olarak insanlık için kılavuzdur yol göstericidir rehberdir" dedi.

        OKULARDA KURAN-I KERİM

        Başbakan Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TMBB) kabul edilen yeni eğitim sistemi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Önemli bir adımı geçtiğimiz günlerde attık. Artık okullarda seçmeli olarak Kuranı Kerimi, onun yanında Hazreti Peygamber'in hayatını yani Siyer-i Nebi'yi öğrenecek olmaları istikbalimiz adına, ülkemizin ve milletimizin geleceği adına hiç tartışmasız büyük bir fırsattır. Böyle bir fırsatı sağlamanın çocuklarımız için aileleri için böyle bir imkanı ve zemini inşa etmenin bahtiyarlığı içindeyiz" diye konuştu.

        TEDİRGİNLİK YERSİZ

        Kuran-ı Kerim'in bir ilham kaynağı olduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Değerli kardeşlerim Kuran-ı Kerim bir süs eşyası değildir. Kuran bir ilham kaynağıdır. Peygamberimizin hayatının öğrenilmesinden tedirgin olanlar da inanıyorum ki onun hayatını öğrendikten sonra korkularının, tedirgin olmalarının yersiz olduğunu görecek, nebiden istifade edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

        DİN EĞİTİMİNİ YASAKLAMAK

        Din eğitimini engellemenin sakıncalarından bahseden Erdoğan, "Nitekim toplumların genç nesillerin çocukların manevi değerlere sahip olmalarını inanmalarını engellemeye dönük her irade ve her idare tarih boyunca başarısızlığa mahkum olmuştur. Tarihi tecrübe insanlığa göstermiştir ki din ve maneviyat eğitimini yasaklamak engellemek onu ortadan kaldıramamıştır. Sadece yer altına itmiştir." dedi.

        "İHTİLAFLARIN HUSUMETLERE DÖNÜŞMESİ KABUL EDİLEMEZ"

        Konuşmasında Suriye'de yaşanan olaylara da değinen Erdoğan, "Bugün Suriye'de Hazreti Peygamberin mübarek ayaklarının değdiği, ehlibeytinin, ashabının kabirleri ile şereflenmiş topraklarda akan kan, kardeşlik ve kardeşlik hukukunun çiğrenmesinin bir neticesidir. Sünni'nin Şii'yi, Nusayri'nin Sünni'yi katletmesi ihtilafların husumetlere dönüşmesi asla kabul edilemez" diye konuştu.

        KILIÇDAROĞLU: FAKİR MAHALLESİNİ TERK EDENLERE SESLENİYORUM

        Kutlu Doğum Haftası'nın açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Başbakan Erdoğan'dan önce bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, "Peygamberin ahlakı ile ahlaklanmadıkça ne yaparsanız yapın kurtuluş mümkün değildi. Müslümanım diyen herkesin kendini sorgulaması gereken nokta budur. Şimdi ben zenginleşir zenginleşmez içinde büyüdüğü fakir mahallesini terk edenlere sesleniyorum. Kendinize zengin komşular edinerek bu sorumluluktan kurtulduğunuzu mu zannediyorsunuz. Hayır siz fakir komşularınızdan değil Hazreti Muhammed'den uzaklaşıyorsunuz. Unutmayalım ki Medine'nin en yoksulu nasıl yaşıyorsa Allah'ın peygamberi de öyle yaşıyordu. Benzer örnekler çoğaltılabilir. Amacım birilerini sorgulamak değildir. Ben bir siyasetçiyim ve ahlak kuramının bir toplumu nerelere savurabileceğini biliyorum" dedi.

        HELAK OLMUŞ KAVİMLERİN YOLUNA GİRMİŞ OLURUZ

        CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Laik bir ülke olan Türkiye'de isteyen istediği hayat tarzını seçer ve yaşar. Şurası gerçektir ki bunların hiç biri ahlaktan soyutlanmış sözde dindarlık kadar toplumsal dokumuzu tahrip edemez. Ahlakta siyaseti, ahlakta ticareti, ahlakta makam mevki ve serveti takas etmeye başlamışsak helak olmuş kavimlerin yoluna girmiş oluruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ