Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem GÜRSEL TEKİN İSTİFA ETTİ, GÜRSEL TEKİN, CHP, CHP'DE İSTİFA DEPREMİ

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, parti yönetimindeki görevlerinden istifa etti.

        Gürsel Tekin istifasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, bizzat odasına giderek sözlü ve yazılı olarak verdi.

        İstifa gerekçesi olarak, İstanbul il kongresi ve Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'la yaşadığı anlaşmazlıkları gösterdiği öğrenildi. Ancak Kılıçdaroğlu'nun bu istifayı kabul edip etmediği henüz belli değil. Tekin'e bir yanıt vermeyen Kılıçdaroğlu'nun daha sonra bir açıklama yapacağı belirtildi.

        İSTANBUL İL KONGRESİ İDDİALARI VARDI

        Kulislerde, halen başkanlıkta olan ve yeni seçim için de adaylığını açıklayan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'ya genel merkezin destek verdiği, bu destekten dolayı da Gürsel Tekin'le genel merkezin arasının açıldığı iddia ediliyordu.

        KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMA YAPACAK

        Tüm bu gelişmeler ardından CHP MYK toplantı. Toplantının ardından açıklama yapan CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, istifa konusunun MYK'da görüşülmediğini, Kılıçdaroğlu'nun bu konuda daha sonra açıklama yapacağını söyledi.

        Gürsel Tekin istifa haberinin ardından Bihlun Tamaylıgil ve başka isimlerin de istifa ettiği ileri sürülmüştü. Güler, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

        AKAYDIN DA İZAHATTA BULUNDU

        CHP'deki gelişmeler bununla da kalmadı; Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bugün erken saatlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı genel merkez binasında ağırladı. Yaklaşık yarım saat süren görüşme sonrasında Akaydın, "Başkanı bilgilendirdim" yorumunda bulundu. Mustafa Akaydın son dönemde partisi CHP'ye getirdiği sert eleştirilerle tanınıyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ