Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Filyos kurudu cesetlere hale ulaşılamadı

        Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde geçen 6 Nisan'da meydana gelen köprü faciasında, Filyos Çayı'na düşerek kaybolan 15 kişiden 5'ine, çay yatağının böyükü bölümü kurumasına rağmen hala ulaşılamadı.

        İlçenin girişindeki Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle birlikte 15 kişi alttaki Filyos Çayı'na düşerek kayboldu. İçinde 11 yolcusu bulunan minibüs ile köprüden yürürken düşen diğer 4 kişiye, çaydaki su seviyesinin yüksek olması nedeniyle günlerce ulaşılamadı. Minibüs, olaydan 6 gün sonra 12 Nisan akşamı çöken köprüden 250 metre uzaklıkta bulunurken, içinden sadece 3 kişinin cesedi çıkarıldı. Kayıplardan 6'sı, daha sonraki günlerde çayın sazlık ve balçık alanlarında bulunurken, son olarak geçen 29 Mayıs'ta, Çaycuma Belediye Başkanı AK Partili Mithat Gülşen'in babası 79 yaşındaki Kemal Gülşen'in babasının cesedi, denizde sahile vurmuş bulundu.

        Facianın ilk günlerinde balık adamların dalış yapmasını önleyen, arama çalışmalarını güçleştiren su seviyesi şu anda tamamen düştü. Çay yatağının büyük bölümü kururken, kayıplardan Akdeniz Üniversitesi Ekonometri Bölümü'nde öğrenim gören 21 yaşındaki Sezgin Gülşen, ev hanımı 49 yaşındaki Kadın Saraç, emekli madenciler 57 yaşındaki Aziz Gülşen, 66 yaşındaki Tahir Özkara ve 59 yaşındaki Necati Azaklıoğlu'na hala ulaşılamadı.

        İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, 6'sı Çaycuma Belediyesi'nden toplam 12 kişilik ekiple arama çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Güngör, özel eğitimli bir köpeğin de destek verdiği arama çalışmalarından şu ana kadar sonuç alamadıklarını bildirdi. Güngör, kayıpların çay yatağında veya kenarlarında toprağa gömülmüş olabileceğini, aramaların da bu yönde sürdürüldüğünü kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ