Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gaziantep'te KCK operasyonu

        Gaziantep merkezli terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 4 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonda, örgüte maddi kazanç sağlamak için vatandaşlardan ''vergi adı altında'' haraç topladıkları iddia edilen aralarında BDP Şahinbey İlçe Başkanı'nın da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir iş adamanın şikayetini değerlendiren Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasını oluşturan KCK'ya mensup oldukları iddia edilen ve aralarında Şahinbey BDP İlçe Başkanı Ş.T'nin da bulunduğu 6 kişinin kimliğini belirledi.

        Özel harekat timlerinin de destek verdiği ve Gaziantep'in yanı sıra Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda 6 şüpheli yakalandı.

        Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, 20 mermi, 2 şarjör, çok sayıda çek senet, makbuzlar ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların sorgusu sürüyor.

        Bu arada, zanlıların, Gaziantep'te 4 milyon liralık çekleri ödeyemeyen iş adamıyla tahsilat için görüştükleri ve ona ''Sizi yargıladık, 4 milyonluk çekleri ödeyeceksiniz, ayrıca 3 milyon TL de size para cezası kesildi. Bu para cezasını da en kısa sürede ödeyeceksin'' dedikleri iddia edildi.

        Zanlıların ''Terör örgütü PKK/KCK'ya maddi kazanç sağlamak amacıyla çek ve senet tahsilatı yapmak, vergi adı altında haraç toplamak, tehdit ve şantaj'' gibi suçlardan adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ