Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 28 Şubat'ta YÖK dalgası, 28 şubatta 6. dalga, kemal gürüz gözaltında

        Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında 6. dalga operasyon bugün başladı.

        Soruşturma kapsamında eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz ve 3 eski YÖK Yönetim Kurulu üyesi hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi. İfadeye çağrılan emekli Tümgeneral Kenan Deniz tutuklandı. Gürüz'ün ise Ankara'daki adresinde bulunamadığı öğrenildi.

        KENAN DENİZ TUTUKLANDI

        Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan emekli Tümgeneral Kenan Deniz tutuklandı, emekli Tümgeneral Prof. Dr. Sedat Arıtürk ise serbest bırakıldı. Ankara Adliyesi'ne getirilen Deniz ve Arıtürk, soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından tutuklanmaları talebiyle mahkeme sevk edilmişti.

        Sedat Arıtürk'ün ''yurtdışına çıkış yasağı'' ve ''adli kontrol kararıyla'' serbest bırakıldığı belirtildi.

        GÜRÜZ'ÜN KARDEŞİ: AĞABEYİM PAZAR GÜNÜ DÖNECEK

        28 Şubat soruşturması kapsamında ifade vermek için emniyete çağrılan YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün Ege Üniversitesi (EÜ)'nde görev yapan kardeşi Prof. Dr. Yüksel Gürüz, ağabeyinin yurtdışından pazar günü döneceğini söyledi. Gürüz, döndükten sonra ifadesini gerekli savcılığa pazar günü vereceğini bildirdi.

        Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında ağabeyinin de emniyet marifetiyle ifade vermeye çağrıldığını aktaran Prof. Dr. Gürüz, "Kemal Gürüz, gemiyle bir haftalığına tatil için yurtdışına çıktı. Tatilini gemiyle gezerek yapıyor. Şu anda Hırvatistan civarlarında diye biliyorum. Kendisi pazar günü Türkiye'ye dönecek ve ifadesini gerekli cumhuriyet savcılığına verecek." dedi.

        Söz konusu soruşturma askerlerden sonra sivil isimlere de uzanmış aralarında Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün de bulunduğu dört kişi ifade vermeye çağrılmıştı. Operasyon düzenlenen adreslerde Erdoğan Özmal’a da ulaşılamadı. Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin yürüttüğü soruşturmanın altıncı dalgasında Kemal Gürüz ile YÖK Yönetim Kurulu eski üyeleri Kenan Deniz, Sedat Arıtürk ve Erdoğan Özmal hakkında gözaltı kararı alınmıştı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ