Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan Wall Street Journal'e yüklendi!

        HABERTURK.COM

        Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Kayseri İl Kongresi'nde ABD'li yayın organı Wall Street Journal Gazetesi'ne seslendi: Eğer dürüstseniz çıkıp kaynağını açıklarsınız.

        CHP'nin terör örgütü ağzıyla konuştuğunu söyleyen Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Hükümete muhalefet diye terörün ağzı ile konuşuyor. Ben böyle yetersiz yetersiz bir genel başkana hiçbir şey demiyorum. Terörün Kayseri'yi hedef olarak seçmesi üzerinde çok dikkatli düşünmemiz lazım. Kayseri bir orta anadolu şehri. Kayseri, huzurun, dayanışmanın, hoşgörünün, uzlaşmanın şehri. Terör örgütü Kayseri'yi hedef alarak aslında kardeşliği hedef aldığını bir kez daha gösterdi. Terör örgütünün son saldırıları namertlik içerisinde olduğunu açıkça ispat ediyor."

        Erdoğan'ın konuşmasından ana başlıklar şöyle:

        MİLLİ DİNİ DEĞERİ OLMAYAN PKK ZERDÜŞTTÜR

        Türk kardeşlerim, Kürt kardeşlerim terör örgütü Türkiye'nin kalkınmasından, güçlü bir ülke olmasından rahatsız olan çevrelerin maşasıdır, bu çevrelerin taşeronudur. Terör örgütü Türkiye'nin birliğini, kardeşliğini hedef alıyor. Terör örgütü benim Kürt kardeşlerimin adına değil, ipini elinde tutan ülkelerin, çevrelerin adına hareket ediyor. Bu örgütün milli, manevi, dini değerleri yok. Bu örgüt Zerdüşttür. Bunlar benim müslüman Kürt kardeşlerimi aldatmaya, kandırmaya çalışıyorlar. Bu örgütün bizim değerlerimizle en ufak bir barışıklığı yok. Bu örgütün gölgesinde vesayetinde siyaset yapan parti de artık bu örgütün gerçek niyetini anlamalı, görmeli ve arasına mesafe koymalıdır.

        BDP'NİN TERÖR ÖRGÜTÜ DEDİĞİNİ DUYDUNUZ MU?

        Siz bu partinin 'bu bir terör örgütüdür' dediğini duydunuz mu? Diyemez, bunu söylemek yürek ister. Çünkü bu parti onların sayesinde oy aldılar. Onun için aksini söyleyemezler. Terörizmin asla ve asla kazanamacağını sağduyulu insanların çıkıp, hakkı söylemelerini öneriyorum. Gerçeği görenler cesaretle ortaya çıkıyor. Türkiye'de barış ve kardeşlik kazanacaktır, bunu böyle biliniz. Allah'ın izniyle sağduyu kazanacak. Bütün senaryoları boşa çıkarıyoruz, karanlık tezgahları bozuyoruz. İnşallah hep birlikte elele, gönül gönüle 2023 hedefine ilerleyeceğiz.

        ONLAR NAMERT PEKİ SİZ KİMİN YANINDASINIZ?

        Bu gazete, bir siyasi hareket adına hareket eden gazete. Orada başkan Obama?ya karşı takınılan tavır bu. Bu gazetenin burada da uzantıları var. Bizim verdiğimiz teknik bilgilere dayalı değil. Ama oradan bir gazeteden çıkan habere dayalı olarak yayın yapıyorlar. Diyor ki, 'oradaki güvenilir kaynak.' Dürüstsen 'O güvenilir kaynak kim' açıkla. Mertlik bunu gerektirir. Namertlik kapı arkasından dolaşmayı gerektirir. Namerdin izinden gidenler de bu yayını yapıyor. Siz kimin yanındasınız ya. Kimin yanındasınız.

        CHP LİDERİ İSRAİL'LE OMUZ OMUZA GİDİYOR!

        Suriye'nin helikopterleri bizim havamızı 5 kez ihlal ettiler. Biz kalkıp da onları vurmaya tevessül mü ettik? Uyarılar yapılır ve sınırı terkederler. İşin uluslararası uygulaması bu. Şu anda bizim uçağımız uluslararası sularda vurulmuştur, ama onların sınırına savrularak düşmüştür. Bakın biz içeride kimlerle dışarıda kimlerle mücadele ediyoruz. Dışarıyla mücaele etmek kolay, aslolan içeridekiyle mücadele etmek. Ben CHP'ye gönül veren kardeşlerime söylüyorum, ardından gittiğiniz bu genel başkan maalesef bu ülkenin değerleriyle, bu milletin değerleriyle elele omuza omuza değil. İsrail'le, Baasçı rejimlerle omuz omuza. Bunu bilmenizi istiyorum.

        WALL STREET JOURNAL NE YAZMIŞTI?

        ABD istihbaratından yetkililer, yaptıkları açıklamada 22 Haziran günü Akdeniz’de düşürülen Türk keşif uçağının vurulduğu sırada Suriye hava sahasında olduğunu öne sürdü. Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir güvenlik yetkilisi, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, “Uçağın karadan havaya füzelerle vurulduğuna dair bir işaret görmedik” derken, kendilerine ulaşan bilginin kaynağını açıklamadı. Yetkili, olayla ilgili birçok şeyin bilinmezliğini koruduğu yönünde uyarıda bulundu.

        Başta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olmak üzere Türk yetkililer, olay gününden bu yana yaptıkları açıklamalarda, uçağın uluslararası hava sahasında vurulduğunu ancak enkazının Suriye karasularına düştüğünü ifade etmişti.Türkiye’nin açıklamalarında ayrıca RF-4E keşif uçağının uçaksavar füzeleriyle vurulduğu belirtilmişti. Şam ise uçağın menzili 1.5 mil civarında olan uçaksavar bataryalarıyla vurulduğunu öne sürmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ