Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ergenekon davası gergin başladı

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 68'i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası'nın 201. duruşması başladı.

        Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin içinde bulunan küçük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İbrahim Şahin, Alparslan Arslan, emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 44 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Mehmet Perinçek, Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 24 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

        HAKİM: SÖZ HAKKI VERMİYORUM

        Emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu bazı tutuklu sanıkların avukatı Celal Ülgen ile Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk arasında tartışma yaşandı. Mahkeme Başkanı tanık dinlenmesine devam edileceğini belirtttiği sırada avukat Celal Ülgen söz istedi. Mahkeme Başkanı "Söz hakkı vermiyorum" deyince avukat Celal Ülgen "Vereceksin" diye bağırdı. Tartışma devam etti. Mahkeme Başkanı Çalmuk, "Sizi dışarı atarım" dedi. Bunun üzerine Avukat Celal Ülgen "Atamazsın" diye bağırdı.

        AVUKAT CELAL ÜLGEN: SÖZ VERMEK ZORUNDASINIZ

        Avukat Ülgen önünde bulunan masaya da vurarak "Söz verilmez, alınır. Söz vermek zorundasınız" diye tepki göstermesi üzerine Mahkeme Başkanı Çalmuk, "Duruşmanın düzenini sağlayan benim. Gerekirse sizi dışarı çıkarırım avukat bey" ifadesini kullanması üzerine avukat Ülgen, "Hangi kanuna göre beni dışarı çıkarırsınız? O kanun kalktı artık. Beni dışarı çıkaramazsınız" diye bağırarak masaya vurdu.

        "BEN KİŞİ DEĞİLİM AVUKATIM"

        Mahkeme Başkanı Çalmuk da Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 203'üncü maddesini okuyarak, "Mahkeme düzenini bozan kişi dışarı çıkarılır. Siz burada kişisiniz" dedi. Ülgen yine bağırarak "Ben kişi değilim, avukatım. Ben çıkarım. Siz isterseniz çıkmam, beni dışarı çıkaramazsınız" dedi. Çalmuk ise jandarma görevlilerinden Ülgen'in çıkmasına refakat etmelerini istedi. Diğer avukatların da ara girmesi üzerine sakinleşen Ülgen, kendi isteği ile dışarı çıktığının kayıtlara geçmesini isteyerek aksi halde kendisini mahkemenin dışarı çıkaramayacağını söyledi. Ülgen'in dışarı çıkmasının ardından da Mahkeme Başkan Çalmuk, tutanaklara geçmesi için Ülgen'in salondan dışarı çıktığını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ