Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı İstanbul'daki 2. KCK Davası yarın başlıyor, kck davası istanbul

        GAZETE HABERTÜRK

        PKK örgütünün şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında çoğunluğu avukatlardan oluşan 37’si tutuklu 50 sanık hakkında açılan davanın görülmesine yarın başlanacak.

        İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki salonda başlanacak davanın duruşmalarının 17 ve 18 Temmuz tarihlerinde de sürdürülmesi planlanıyor.

        İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Tandoğan tarafından hazırlanan 892 sayfalık iddianamede, sanıkların PKK/KCK Terör Örgütü Önderlik Komitesi yapılanmasına dahil oldukları anlatılıyor. Cengiz Çiçek, İbrahim Bilmez, Ömer Güneş, Faik Özgür Erol, Hatice Korkut, Emran Emekçi ve Cengiz Kapmaz’ın “silahlı örgüt kurmak ve yönetmek’’ suçundan 15 ile 22.5’er yıl arasında hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, “Önderlik Komitesi” üyesi oldukları belirtilen ve aralarında kapatılan DEP’in eski milletvekili Mahmut Alınak’ın da bulunduğu 43 kişinin ise “silahlı örgüte üye olmak’’ suçundan 7.5 ile 15’er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ