Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ergenekon'da 205'inci duruşma

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP İzmir Milletvekilli gazeteci Mustafa Balbay,emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ile gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 46 tutuklu sanık katıldı.

        CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, tutuksuz sanıklardan eski Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek de hazır bulundu.

        Duruşmada tanık olarak dinlenilen Erhan Sakallı, Genelkurmay'da İşletme Şube Müdürlüğü'nde ''tsknet''ten sorumlu subay olarak görev yaptığını kaydetti.

        Savcılığa gelen bir ihbar mektubunda 2009 yılında bazı bilgisayarların silindiğinin bildirilmesi üzerine bu konuda savcılıkça ifadesine başvurulduğunu kaydeden Sakallı, 2008 yılında Genelkurmay 2. Başkanlığına ait 6-7 adet 1 no'lu bilgisayara güvenli sil işlemi uyguladığını bildirdi.

        Rütbeli, rütbesiz bütün personelin görev değişikliği ya da başka nedenlerle bilgisayarlarını depoya teslim etmeleri halinde güvenli sil işleminin uygulanacağını belirten Sakallı, daha sonra askeri savcılığın isteği üzerine bilirkişilerce yapılan incelemede de görev aldığını ve bu çalışmada kendilerinden 3 aylık verilerin geri döndürülmesinin istendiğini, bu işlemin yaklaşık 48 saatte yapıldığını anlattı.

        Duruşmaya, Sakallı'nın mahkeme heyeti, sanıklar ve sanık avukatlarının sorularını cevaplamasıyla devam ediliyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ