Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çok korktuğu jet ski sonu oldu

        İsmet ACAR -AHT

        Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Sarımsaklı Plajı'nda yüzerken jet-ski çarpması sonucu hayatını kaybeden Bursalı elektrik mühendisi Ahmet Öztürk'ün jet ski'lerden çok korktuğu, bu yüzden sürekli paletle yüzdüğü öğrenildi. Öztürk'ün çevresindekileri de sık sık jet ski'lere karşı uyarıp, "Dikkat edin, palet takın ki görünce hemen kaçabilesiniz" diye uyardığı, ama olay günü kendisinin palet takmadığı öğrenildi.

        Bursa'nın Nilüfer ilçesinde oturan Elektrik Mühendisi 2 çocuk babası Ahmet Öztürk, yaz başında ailesiyle birlikte Sarımsaklı'daki yazlığına gitti. Çevresinde çok neşeli birisi olarak bilinen 57 yaşındaki Ahmet Öztürk, cumartesi günü eşi Belkıs (46) ve 13 yaşındaki oğlu Arda sahilde kendisini izlerken, denize girerek yüzmeye başladı. Bu sırada iddiaya göre siyah renkli bir jet ski hızla Öztürk'ün bulunduğu yerden geçti. Bir süre sonra da Ahmet Öztürk'ün cansız bedenini su üzerinde bulundu. Çağırılan jandarma ve savcının olay yerinde yaptığı ilk incelemede çok su yuttuğu belirlenen Öztürk'ün, pervane yarası olduğu sanılan ve başının sol tarafında boydan boya derin kesikler olduğu, sol el parmaklarının koptuğu görüldü.

        DENİZDE EN ÇOK JET SKİ'LERDEN KORKARDI

        Halasının oğlu Bayar Mutlu, Ahmet Öztürk'ün hayatı çok seven, çevresinin neşe kaynadığı olduğunu belirterek, jek ski'lerden çok korktuğunu, denize girerken de çevresindekileri jet ski'lere karşı uyardığını anlattı. Mutlu, "Hayatı bu kadar seven bir kişinin böyle ölmesi bizi çok üzdü. Sonuçta bu bir kazaydı ama çarpan kişi kaçtı. Ahmet Öztürk jet ski'lerden çok korkardı. Denize girerken çevresindekileri uyarırdı. 'Dikkat edin, palet takın ki görünce hemen kaçabilir, suya dalabilirsiniz' derdi. Kendisi sürekli paletle yüzerdi. Ama olay anında ayağında paletleri yoktu. Zaten kazadan kısa süre önce de eşi kendisini yüzerken izliyormuş. Birkaç dakika sonra siyah renkli bir jet ski hızla onun bulunduğu yerden geçmiş. Zaten tüm belirtiler de ölümünden böyle bir aracın sorumlu olduğunu gösteriyor" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma sürerken, Öztürk Bursa'da son yolculuğuna uğurlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ