Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Silivri Cezaevi yönetimine soruşturma

        Ergin Saygun'un kızı Ece Saygun dün Çağlayan Adliyesi'nde Adalet Başmüfettişi Süleyman Yaşar'a müşteki sıfatıyla ifade verdi. Ece Saygun ifadesinde "Cezaevi yönetiminden değil, babamı bu şartlarda tutuklu yargılayan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden şikayetçiyim" dedi.

        Ergin Saygun'un avukatı Sedat Küçükyılmaz'dan alınan bilgiye göre, Adalet Bakanlığı Silivri Cezaevi yönetimi hakkında soruşturma başlattı. Avukat Küçükyılmaz müvekkili Ergin Saygun'un, cezaevinden hastaneye ambulans yerine cezaevi aracıyla götürülmesi ve cezaevi koşullarına ilişkin iddialar üzerine soruşturma başlattıldığını belirtti. Avukat Küçükyılmaz, başlatılan soruşturma kapsamında emekli Orgeneral Ergin Saygun'un tedavi gördüğü Silivri Devlet Hastanesi'nde Adalet Bakanlığı Başmüfettişlerine ifade verdiğini aktardı. Küçükyılmaz, Saygun'un kızı Ece Saygun da dün akşam saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde Adalet Başmüfettişi Süleyman Yaşar'a müşteki sıfatıyla verdiğini söyledi. Babası Ergin Saygun'un sağlık durumu hakkında müfettişlere bilgi verdiğini belirten Ece Saygun, ifadesinde cezaevi yönetiminden değil, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden şikayetçi olduğunu belirttiğini dile getirdi.

        "BABAMIN SAĞLIK DURUMU CİDDİ"

        Ece Saygun ifadesinde özetle şunları belirtti:

        "Adli Tıp Kurumu 1. raporunda, babamın tutuklanabilmesi için 'Diyeti, tedavisi ve poliklinik kontrollerinin sağlanarak cezaevi şartlarında infazına devam edilebileceği' yolunda bir değerlendirme yaptı. Bu doğrultuda cezaevi de resmi bir rapor ile Adli Tıp Kurumu'nun belirttiği şartların cezaevinde yerine getirilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Buna rağmen 10. Ağır Ceza Mahkemesi tahliye talebimizi reddetti. Durumu kötüleşen babam, İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ve tam 1 ay yatarak tedavi gördü. Adli tıp raporunun şartlarını yerine getiremeyeceğini belirten cezaevinin, hastane raporunun da şartlarını yerine getiremeyeceğinden tekrar tahliye talebinde bulunduk, mahkeme 'ölüm tehlikesi riski ile kontrol amacıyla Adli Tıp'a sevk etti. Adli Tıp, 1. raporuna benzer ancak bu sefer diyet, tedavi ve poliklinik kontrollere ek olarak Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'sinin de şartlarını ekleyerek, "ancak bunları sağlarsanız cezaevinde kalabilir' dedi. Bu süreçte yine kötüleşen babam bu sefer Silivri Devlet hastanesi'ne kaldırıdı. Şu anda orada tedavi görüyor, durumu stabil hale getirilmeye çalışılıyor" dedi.

        "MAHKEMEDEN ŞİKAYETÇİYİM"

        Ece Saygun ifadesinde babasının sağlık durumunun çok ciddi olduğunu belirterek, "Babam resmen kurumlar arasında paslaşılıyor. Oradan oraya taşınıyor ve olan canına oluyor. Babamın cezaevinde kalması mümkün değil. Cezaevi yönetiminden değil, babamı bu şartlarda tutuklu yargılayan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden şikayetçiyim" ifadelerini kullandı. Ergin Saygun 21 Temmuz'da cezaevinde rahatsızlanması üzerine Silivri Devlet Hastenesi'ne kaldırılmıştı. Saygun'un halen Silivri Devlet Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ