Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Polise ateş açan PKK ölü ele geçti

        Cemal AŞAN-AHT

        Van'da gece devriye görevi yapan polis aracına uzun namlulu silahla saldıran PKK'lı terörist, polisin takibi sonucu bir evde başka bir PKK'lı ile kıstırıldı. Polisin ?teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren PKK'lılardan 1'i ölü ele geçirilirken, diğeri de yakalandı. Teröristlerle aynı evde bulunan 2 şüpheli de gözaltına alındı.

        Dün gece saat 21.00 sıralarında Van-Erciş Karayolu üzerindeki Et Balık Kurumu civarlarında devriye görevi yapan polis aracına bir kişi tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı. Saldırıda polis aracı isabet alırken ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırıdan sonra özel harekat ve terörle mücadele şubesi polisleri teröristin kaçabileceği bölgeleri abluka altına alarak operasyon başlattı. Şehrin giriş çıkışları tutulurken, polis uzun takip sonrası PKK'lının sığındığı Yeni Mahalle'deki hücre evini gece yarısı tespit etti. 4 kişinin bulunduğu evin etrafını saran polis ?teslim ol' çağrısı yaptı. Buna ateşle karşılık veren PKK'lılarla polis arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK'lı ölü ele geçirilirken, 1 PKK'lı da sağ yakalandı. Evde bulunan ve PKK'lılara yardım yataklık yaptığı öne sürülen 2 şüpheli de gözaltına alındı.

        Saldırının adından Van'da operasyonlar sürerken, polis şehrin giriş çıkışları ile polis servislerinin geçiş güzergahlarında güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkardı. Kente giren ve kentten ayrılan araçlar tek tek kontrol edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ