Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Balyoz tutuklusu Üçok'un eşi dolandırıldı

        AHT MUHABİRİ SERDAR KULAKSIZ'IN HABERİ

        Balyoz Davası sanıklarından emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok'un eşi Berrin Üçok'u, kocasının tutuklanmasının ardından cep telefonundan arayan kişiler "Eşin polis ve adliyece komploya uğradı 10 bin TL ver komployu çözelim" dedi. İstenilen parayı havale eden ve daha sonra dolandırıldığını anlayan Berrin Üçok, polise şikayette bulundu. Yapılan araştırma sonucunda kimlikleri tespit edilen 2 şüpheli hakkında savcılık, "Dolandırıcılık" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

        EŞİN BİR KOMPLO İÇİNDE

        İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre; şüpheliler S.A. ve M.K., 14 Haziran 2010 tarihinde Berrin Üçok'u telefonla aradı. S.A. kendisini Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Salih Evrim olarak tanıtarak Berrin Üçok'a tutuklu bulunan eşinin polis ve adliyede bir komplo içinde olduğunu söyledi.

        10 BİN TL İSTEDİLER

        Bu komplonun bozulabilmesi için Berrin Üçok'tan 10 bin TL isteyen şüpheliler, paranın Şişli Postanesi'ne havale edilmesini istedi. Ayrıca bu konuyu kimseye anlatmamasını söylediler. Berrin Üçok da 10 bin TL'yi, Yaşar Özturan sahte ismine havale etti. Polis tarafından yapılan araştırma sonucunda havale yapılan hesabın sahibinin gerçek kimliğinin şüphelilerden M.K. olduğu tespit edildi.

        KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ

        Olayı araştıran polis, havale yapılan postanenin kamera kayıtlarını inceledi. Yapılan araştırmada parayı çeken kişilerin S.A. ve M.K. olduğu belirlendi.

        DOLANDIRICILIKTAN CEZALANDIRILMALARI İSTENDİ

        Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Berrin Üçok'u 'hileli davranışlarla dolandırdığı' ileri sürülen S.A.. ve M.K. hakkında dolandırıcılık suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ