Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari'de 8 askerin şehit olduğu çatışmada ölü ele geçirilen ve otopsi yapılmak üzere gönderildikleri Adana Adli Tıp Kurumu'nda başvuru olmayınca belediye görevlilerince gömülen 2 PKK'lı teröristin DNA ile kimlikleri belirlenince mezarları açılıp aileler

        Neşet KARADAĞ/ ADANA (AHT)

        Hakkari'de 8 askerin şehit olduğu çatışmada ölü ele geçirilen ve otopsi yapılmak üzere gönderildikleri Adana Adli Tıp Kurumu'nda başvuru olmayınca belediye görevlilerince gömülen 2 PKK'lı teröristin DNA ile kimlikleri belirlenince mezarları açılıp ailelerine teslim edildi. Teröristlerin cenazesini almaya BDP'liler de geldi.

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde 19 Haziran'da PKK'lı teröristlerin yaptığı saldırıda 8 asker şehit oldu, 16 asker de yaralandı. Ölü ele geçirilen 34 teröristten 4'ü otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Teröristlerden 2'si aileleri tarafından teşhis edilip cesetleri teslim edildi, diğer 2'si ise teşhis edilemedi. Yaklaşık 1 ay asri mezarlık morgunda bekletilen 2 terörist, kimliklerinin belirlenmesi için DNA örnekleri alındıktan sonra Kabasakal Mezarlığı'ndaki Kimsesizler Mezarlığı'nda belediye görevlilerince gömüldü. Teröristlerin yakınları olduklarını öne süren kişilerin de kan örnekleri alındı.

        KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

        Yapılan DNA incelemesinde 2 PKK'lı teröristin 2009'da örgüte katılan 'Çekdar Amed' kod adlı Rıfat Kızıl (25) ile 'Adil Çavşin' kod isimli Ubeydullah Arık (30) olduğu saptandı. DNA karşılaştırmalarında teröristlerin aileleri de belirlendi. Teröristlerin yakınları Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurup cenazeleri almak istediklerini bildirdi. Bunun üzerine nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, Adli Tabip nezaretinde mezarlığa gidilerek PKK'lı teröristlerin cenazeleri tek tek açılıp ailelerine teslim edildi. Cenazeleri almaya BDP Adana İl Başkanı Uğur Bayrak, BDP Seyhan İlçe Başkanı Murat Turga, İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi görevlilerinin katıldığı görüldü.

        "KAN DURSUN"

        Terörist Kızıl'ın cesedini almaya gelen amcasının eşi Sema Kızıl, PKK'ya katılan kardeşinin de 20 yıl önce öldüğünü söyledi. O günden bugüne devamlı ağladığını söyleyen Kızıl, "Ne asker, ne PKK'lı ölsün. Bu kan dursun artık. Analar ağlamasın. Yeter artık. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan söz verdi. Bir an önce bu kanı durdurmasını bekliyoruz" dedi.

        BABA: SAVAŞ İSTEMİYORUZ

        Terörist Kızıl'ın babası Aziz Kızıl ise bir an önce kanın durdurulmasını isteyerek, "Bu çocukların ana ve babası olarak savaş istemiyoruz. Barıştan yanayız" diye konuştu. Teröristlerden Kızıl'ın cesedi Diyarbakır'daki Yeniköy Mezarlığı'nda, Arık'ın ise Van'da götürülüp toprağa verileceği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ