Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Tv Habertürk'te PKK'nın Foça'da gerçekleştirdiği hain saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu

        "İzmir Foça'da askeri araca düzenlenen saldırı PKK'nın uzun zamandır yapmaya çalıştığı bir şeydi" diyen Altaylı, Oslo görüşmelerinin kayıtlarını hatırlattı. Dönemin Mit Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in, o toplantıya katılan PKK temsilcilerine net bir şekilde "büyük kentleri bomba deposuna çevirdiniz" dediğini belirten Altaylı, "Güvenlik güçleri belki sayısız benzer saldırıyı önceden haber alıp engellemiştir ama 10 bin tanesinden bir tanesini kaçırırsanız böyle oluyor" şeklinde konuştu.

        Fatih Altaylı, "Neden Foça" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

        Foça'da askeri eğitim yeri var ve PKK herhalde orada bir zaafiyet buldu ve imkan ele geçirdi. Ayrıca tatil yöreleri biraz daha riskli olacaktır. Çünkü her zaman terör örgütü tatil beldelerine saldırarak hem yurt dışına duyurmak hem de Türkiye'yi güvensiz bir yer olarak göstermek isteyecektir. Orman yangınları da PKK'nın geçmişteki bilindik taktikleridir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ