Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Pendik Kaynarca'da 2 kişinin öldüğü 1 kişinin de yaralandığı kuyumcu soygunuyla ilgili olarak 10 kişi yakalanarak, gözaltına alındı. TKML Konferans Gurubu'ndan ayrılarak, "Devrimci Dönüşüm" grubunu kuran saldırganlar ile birlikte kuyumcudan çalın

        NİHAT ULUDAĞ-AHT

        İstanbul Pendik Kaynarca'da 2 kişinin öldüğü 1 kişinin de yaralandığı kuyumcu soygunuyla ilgili olarak 10 kişi yakalanarak, gözaltına alındı. TKML Konferans Gurubu'ndan ayrılarak, "Devrimci Dönüşüm" grubunu kuran saldırganlar ile birlikte kuyumcudan çalınan 118 bileziğin yanı sıra çok sayıda silah ve bomba ele geçirildi.

        Geçtiğimiz hafta meydana gelen kuyumcu soygununda, biri çarşaflı iki kişi, soygun amaçlı uzun namlulu silahla girdikleri kuyumcu dükkanında işyeri sahibi Şakir Bilgin'i yaralamış, baba Rıfat Bilgin ile ikilinin yardımına koşan Yetkinay Urtekin'i öldürmüştü. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçmaya çalışan soyguncular Ali Haydar Yıldız'ı yaralı, Cem Gül'ü de saklandığı kömürlükte yakalamayı başarmıştı.

        İSTANBUL VE KOCAELİ'NDE EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR YAPILDI

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soygunu yapan grubun, TKPML Konferans Gurubu'ndan 2007 yılında ayrılarak, "Devrimci Dönüşüm" diye yeni bir grup kuran örgüt üyeleri olduğunu belirledi. İstanbul ve Kocaeli'nde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda, örgüt lideri A.K.'nın da aralarında bulunduğu 8 zanlı daha yakalanarak gözaltına alındı.

        CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ

        Yapılan operasyonlarda, TKPML Konferans örgütünden ayrılan zanlıların yanlarında silahlarını da götürdükleri tespit edildi. Yakalanan örgüt üyelerinden kuyumcudan çalınan 118 adet bilezik, 2 adet ruhsatsız uzun namlulu otomatik silah, 1 adet suikast silahı olarak kullanılan kalem tabanca, 8 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet el bombası, 9 adet el yapımı boru tipi bomba, 1 adet askeri kamuflaj elbisesi, 1 adet dürbün, 2 adet telsiz, 3 adet peruk, bol miktarda mermi ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ