Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK'lı bombacı güvenlik kamerasında

        Hatay'ın Erzin ilçesinde hükümet konağı önüne bombalı aracı bırakan PKK'lı güvenlik kamerasına yakalandı. Bir marketten alışveriş yapan teröristin oldukça telaşlı olduğu görülüyor. PKK'lı marketten ayrıldıktan 5 dakika sonra ilçede iki noktaya saldırı gerçekleşti.

        Erzin'de geçtiğimiz Pazartesi günü saat 23.36 sıralarında yaşanan hain terör saldırısında İsalı Mahallesindeki emniyet müdürlüğü ile Hürriyet Mahalesindeki Kaymakam İskender Yönden'in kaldığı lojman hedef seçilmişti. 15 kişi oldukları iddia edilen teröristler, çok sayıda ağır silahla iki noktaya eş zamanlı saldırı düzenlemiş, 2 polis memuru yaralanmıştı. Polisin dikkati sonucu az hasarlı atlatılan saldırıda PKK'lılar 3.nokta olarak da emniyet müdürlüğü yanındaki hükümet konağını seçmişti. İlçede büyük bir saldırı hedefleyen örgüt üyeleri, roketatar, G-3, keleş ve el bombalarıyla saldırıları düzenledi.

        Örgüt üyelerinin üçüncü nokta olarak belirledikleri hükümet konağı binası önüne çatışmadan dakikalar önce 31 PF 611 plakalı beyaz araç bırakıldı. Gasp edildiği öğrenilen araçtan inen mavi gömlekli, siyah pantolonlu şahısı, emniyet müdürlüğünde o sırada nöbetçi olan bir polis fark etti. Görevli polisin, ''Buraya araç park etmek yasak, aracı geri çekin'' demesi üzerine terörist, ''Bakkala gidip geri geleceğim'' diyerek oradan uzaklaştı. Yakınlardaki Özbay Gıda'ya giren PKK'lı telaşlı bir şekilde alışveriş yaptı. Marketten 4 paket bisküvi, çubuk kıraker, çikolata alan PKK'lı, market sahibine 50 TL para uzattı.

        Kaymakamlık binası önüne bırakılan araçta 70 Kilogram Amonyumnitrat ve patlayıcı, saldırıdan saatler sonra bulunmuş, telsiz düzeneğinin araçta unutulması sonucu beklenen patlama gerçekleşmemişti. Yetkililer aracın patlaması halinde yan yana bulunan emniyet binası ve kaymakamlık binalarının yıkılabileceğini, saldırıdan sonra olay yerine gelen çok sayıda vatandaşın bu saldırıda hayatlarını kaybedebileceğini ifade etti.

        GÜÇ VERMESİ İÇİN MESİR MACUNU ALDI

        Market sahibi Yusuf Özbay'a önceki aldıklarının ücretini ödeyen 28 yaşlarındaki teröristin, çok telaşlı olduğu görülüyor. Kasada mesir macunu dikkatini çeken PKK'lı, market sahibine ne kadar olduğunu sordu. Tanesinin 2,5 TL olduğunu öğrenen terörist ilk önce pahalı olduğunu söyleyerek almak istemedi. Market sahibi kalan 20 TL'sini verdiği sırada terörist mesir macunundan 4 tane aldı. Markete toplamda 14,5 TL ödeyen terörist, aldıklarıyla birlikte hızlı bir şekilde marketten uzaklaştı.

        Olayın olduğu gün rahatsız olduğu için teröriste dikkat etmediğini söyleyen market sahibi Yusuf Özbay, ''23.30 gibi markete girdi. Rafa yöneldi, bisküvi, çikolata, kraker aldı. Ben o sırada fark etmedim, rafları düzenliyordum. Ama sonradan fark ettim görüntüleri izlediğimde çok telaşlı bir hali vardı. Aldıklarını kasaya getirdi, ne kadar olduklarını sordu. 50 TL para verdi, mesir macunu dikkatini çekti. Tanesinin 2,5 TL olduğunu söyledim. Pahalı olduğunu söyledi. Almak istemedi. 20 TL para üstünü verdiğim sırada mesir macunundan 4 tane aldı. Bisküviler de 4 paketti. Sonra marketten hızlıca çıktı'' şeklinde konuştu.

        Saldırıdan sonra yapılan operasyonda yakalanan yaralı bir teröristin ifadesinde yol üzerindeki marketten arkadaşlarının alışveriş yaptığını söylemesi üzerine polisin market sahibi Yusuf Özbay'dan görüntüleri aldığı öğrenildi.

        Bu arada görgü tanıkları, marketten çıkan şahsın karşıdaki sanayiye doğru girdiğini ve daha sonra gözden kaybolduğunu söylediler.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ