Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK'dan BDP'li vekillere kimlik kontrolü

        Zeki DARA-AHT

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Günyazı ve Bağlar köyleri kırsalında bir grup PKK'lının yol kesip kimlik kontrolünü yaptığı 23 Temmuz'da başlayan ve 20 gün süren operasyon ve çatışmaların ardından kısmen boşaltılan Günyazı ve Bağlar köyleri ile köylere bağlı mezraları ziyaret eden siyasi parti heyeti PKK'lılar tarafından durduruldu.

        Aaralarında BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Hakkari milletvekilleri Esat Canan ve Adil Kurt, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksu, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, ESEP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya, Hakkâri il ve ilçe Belediye Başkanları, Hakkâri BDP il ve ilçe yöneticileri, Barış Anneleri İnsiyatifi, Kürt Meselesi Koordinasyon çalışanı Sema Çolaklı ve Sivil Toplum Örgütü temsilcilerinin bulunduğu heyet Bağla köyü ile Derecik beldesi yol ayrımında PKK kontrolüyle karşılaştı.

        Karayoluna inen PKK'lılar yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Bu sırada Bağlar köyüne doğru giden heyetin yer aldığı konvoy da kontrole takıldı. Konvoyu durduran PKK'lılar genel bir konuşma yaptıktan sonra BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ve diğer milletvekilleriyle bir süre sohbet etti. PKK'lılar bölgede yaşanan çatışmalarla ilgili milletvekillerine bilgi verdi. Daha sonra yolu açan PKK'lılar heyetin Bağlar köyüne gitmesine izin verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ