Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gaziantep'te patlama!

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP (AHT)

        Gaziantep'te Karşıyaka Polis Merkezi önünde bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 69 kişi de yaralandı. Bölgeye yakın olan devlet hastanelerine ve özel hastanelere kaldırılan yaralalılar için birlerce vatandaş hastanelere akın etti.

        Olay, saat 19.50 sıralarında Karşıyaka Mahallesi Şoför Ali Caddesi üzerinde bulunan Karşıyaka Polis Merkezi önünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, polis merkezi önünden geçen bomba yüklü bir araçta patlama meydana geldi. Bu sırada olay yerinden geçen iki halk otobüsü ile bir yolcu minibüsü ve bir yabancı plakalı araç patlamanın etkisiyle yanarak kül oldu. Patlamanın şiddetinden çevredeki işyerleri, evler ve aralarında polis ekip otolarınında bulunduğu çok sayıda araç da zarar gördü.

        Yaklaşık 10 kilometrelik bir alandan duyulan şiddetli patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ve takviye polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yanarak kül olan araçlarda soğutma çalışması yaparken, güvenlik şeridi çekilen bölgede olay yeri inceleme ekipleri de çalışma başlattı.

        Gaziantep Valisi Erdal Ata, patlamanın ardından yaptığı açıklamada, polis merkezi önünde meydana gelen patlamanın nedeninin, bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi olduğunu belirtti. Olayda 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Vali Erdal Ata, olayda 69 kişinin yaralandığını, yaralılıların hızlı bir şekilde çevredeki hastanelere kaldırıldığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, polis merkezine yönelik bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısında, 9 kişinin öldüğünü söyledi.

        BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

        Başbakan Erdoğan, Gaziantep'te meydana gelen 9 kişinin hayatını kaybedip, 69 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısına ilişkin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanı sıra AK Parti Gaziantep Milletvekillerinden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile ayrı ayrı telefonla görüştüğü öğrenildi. Terör saldısıyla ilgili gelişmeleri yakından takip eden Başbakan Erdoğan'ın ayrıca, Gaziantep Valisi Erdal Ata ile de telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ