Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Benjamin Button kavgası

        BAHAR BAKIR - GAZETE HABERTURK

        TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır ile CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk arasında “Benjamin Button” tartışması yaşandı. Korutürk’ün, önceki akşam ünlü aktör Brad Pitt’in başrölünü oynadığı, 80’li yaşlarında doğup, bebek olarak ölen bir adamın hayatını konu alan filmi AK Parti’ye benzetmesi üzerine Twitter’da gerginlik yaşandı. İşte Bozkır ile Korutürk arasında Twitter’da yaşanan tartışma:

        KORUTÜRK: TV’de Benjamin Button filmini izledim. Onun gibi AKP hükümetinde de gelişme tersine! Ustalığı kalfalığından, kalfalığı çıraklığından kötü!

        BOZKIR: Hayal mahsulü film senaryoları ile politika yapmak ve gerçekleri görmemeye çalışmak herhalde CHP’ye mahsus.

        KORUTÜRK: Hayal ile politika yapan kim acaba? “Hayaldi gerçek oldu” deyip bütün kâbusları hayata AKP geçirdi! Hayal sizin logonuz!

        BOZKIR: AK Parti, CHP’nin hayal bile edemeyeceği projeleri hayata geçirdiği ve uyguladığı için seçimlerde CHP’nin iki katı oy aldı.

        ‘SIFIR SORUN’

        KORUTÜRK: Komşularla sıfır sorun, Ortadoğu’da oyun kuruculuğu, Ortadoğu’nun sahipliği, liderliği, hizmetkârlığı gibi mi?

        BOZKIR: CHP hükümetlerinde Başbakan odasında paltoyla oturuyordu. Arabalara 10 litre benzini kaymakam kâğıdı ile alıyorduk. Unuttunuz mu? 1980 öncesinde CHP AB üyeliğini askıya almasaydı, bugün en azından Yunanistan üye olamazdı. CHP, AB üyeliğini askıya almasaydı, Türkiye’ye şimdiye kadar 300 milyar dolar AB fonu akardı. AK Parti hükümetinin Irak ve Ortadoğu Temsilcisi olarak başarılı politikaların başarılı uygulayıcısı oldunuz. Ne değişti?

        KORUTÜRK: Cumhurbaşkanı Sezer’in onayladığı Bakanlar Kurulu kararı “AKP hükümetinin” demiyor, Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi diyordu! Kaldı ki, bizim zamanımızda Dışişleri Teşkilat Kanunu, büyükelçilerin hükümetin değil, devletin temsilcileri olduklarını düzenliyordu! Bunları sizinle daha önce de Twitter’da yazıştık. Ezberinizi bozun da işin aslına bakın! Dışişleri siyasi değil, milli bir kurumdur!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ