Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bombacı Filiz'in geçmişindeki önemli detay!

        AHT MUHABİRİ NEŞET KARADAĞ'IN ÖZEL HABERİ

        Gaziantep'teki Karşıyaka Polis Merkezi yakınlarında bomba yüklü aracı patlatarak 10 kişinin ölümüne 60'dan fazla kişinin de yaralanmasına yolaçan ve her yerde aranan 27 yaşındaki bombacı Murat Filiz'in 'PKK örgüt üyesi' olmaktan 6yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildiği ortaya çıktı. Filiz'in tutuksuz yargılandığı mahkemede, DTP'nin düzenlediği basın açıklamasında sadece "Biji serok Apo" sloganı attığını söylediği belirlendi.

        Gaziantep'i 21 Ağustos'ta kana buladıktan sonra kayıplara karışan PKK'nın bombacısı Murat Filiz'in yakalanması için tüm çalışmalar sürerken bombacıyla ilgili yeni bilgilerde ortaya çıkmaya başladı.

        2006'DA YASADIŞI SLOGAN ATTI

        2005-2006'da DTP Gaziantep il örgütü içinde yer aldığı belirlenen bombacı Filiz, bölücü örgüt elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıldönümü nedeniyle 19 Şubat 2006'da DTP'ce Gaziantep Marif Kavşağı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasına katıldı. Basın açıklaması okunurken 140-150 kişili grupla birilikte, "Biji Serok Apo, barışın elçisi İmralı'dadır. Dişe diş kana kan seninleyiz Öcalan" gibi yasadışı sloganlar attı. 2 Nisan 2006'da da Göllüce Mahallesi'nde 50 kişilik bir grup ise 25 Mart 2006'da ölü elegeçirilen 14 PKK'lı terörist için yaptıkları eylemde büyükşehir belediyesine ait seyyar okul olarak kullanılan otobüse taş ve molotof kokteyl attı. Araçlara zarar verirlerken 2'si çocuk 4 kişinin de yaralanmasına yol açtılar.

        BOMBACI FİLİZ'E ÖRGÜT DAVASI

        Bu iki yasadışı gösteriye katıldığı tespit edilen bombacı Filiz ile birlikte Özgür Gündem Gazetesi Muhabiri Hikmet Durgun, Zahittin Ateş, Emin Toktaş, Mehmet Dikbaş, Refik Aka, M.Selami Öz, Fikret Karadağ, Abdulbaki Koyun, Hasan Denktaş, Mehmet Saçlı 3 Nisan 2006'da yakalandı. M.Selami Öz, Hasan Denktaş, Hikmet Durgun, Refik Aka, Mehmet Saçlı ve Abdulbaki Koyun tutuklandı.

        TUTUKSUZ YARGILANDI

        Yapılan soruşturma sonunda bombacı Filiz'in tutuksuz olduğu 6'sı tutuklu 11 kişi hakkında Adana Özel Yetkili 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?Silahlı terör örgütüne üye olmak, mala zarar verme, basit yaralama, önemsiz tür ve miktarda patlayıcı maddeyi satın alma, kabul etme veya bulundurma, görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından dava açıldı. Tutuklu 6 sanık 4 ay sonraki ilk duruşmalarında tahliye edildi.

        'BİJİ SEROK SLOGANI ATTIM'

        Yaklaşık 2.5 yıl süren davada bombacı Filiz, DTP'nin Abdullah Öcalan'ın yakalanmasını protesto etmek amaçlı düzenlediği basın açıklamasına katıldığını doğruladı. Filiz, "Ben basın açıklaması sırasında sadece ?Biji serok Apo' sloganı attım. Başka yasak slogan atmadım" dedi.

        'GAZETECİNİN EVİNDE KALMADIM'

        Sanıklar arasında yeralan Özgür Gündem Gazetesi Muhabiri Hikmet Durgun'un evinde kaldığı yönündeki iddialara ise, "Ben Hikmet'in evinde kalmadım. Evde elegeçirilen kitaplar ve bildiriler de bana ait değil" dedi.

        BOMBACI VE ARKADAŞLARINA 6'ŞAR YIL 3'ER AY HAPİS

        Yargılama sonunda mahkeme heyeti 24 Aralık 2008'de bombacı Filiz ile birlikte M.Selami Öz, Özgür Gündem Gazetesi Muhabiri Hikmet Durgun, Refik Aka, Zahittin Ateş, Fikret Karadağ, Mehmet Dikbaş, Emin Toktaş, Hasan Denktaş, Abdulbaki Koyun ve Mehmet Saçlı'yı ?PKK örgüt üyesi olmak' suçundan 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına mahkum etti.

        TUTUKLAMAYA GEREK GÖRÜLMEDİ

        Mahkeme heyeti tutuklanmalarına gerek görmediği 11 sanık hakkında diğer suçlardan ise delil yetersizliğinden beraat kararı verdi. Bombacı Filiz ile birlikte 11 kişiye verilen bu karar halen Yargıtay'da görüşülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ