Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başkabakan açılışta konuşuyor!

        AHT MUHABİRİ UMUT TÜTÜNCÜ'NÜN HABERİ

        İstanbul Sarıyer'de, toplam değeri 370 milyon 660 bin TL olan Sarıyer Çayırbaşı Tüneli ile 20 kavşak ve yolun resmi açılışını yapan Erdoğan, Meclisteki siyasi partilere mesaj verdi.

        Burada konuşan Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

        Terörle ilgili mücadele sadece iktidarın değil, iktidarıyla muhalefetiyle tüm milletin mücadelesi olmalıdır. Türkiye'deki bu ekonomik gelişmeden, güvenden, özgürlüklerden, demokratikleşme sürecinden rahatsız olanlar bize karşı kullandıkları argüman haline dönüştürmüşlerdir terörü. Çünkü güçlü bir Türkiye'yi istemiyorlar. Güçlü bir Türkiye onları rahatsız ediyor. İsteseler de istemeseler de Türkiye bu hedefine er ya da geç ulaşacaktır. Ülkemizde demokrasinin ulaştığı standartlar , özgürlükler, hukuk devleti anlayışı, insan hakları konusunda gelinen düzey asla geçmişle mukayese edilemez.

        "Dağda siyaset yapmak isteyen dağa çıksın"

        Dağda siyaset yapmak isteyenler buyursunlar dağa çıksınlar. Teröristlerle kucaklaşanlar, parlamentoda millet adına mücadele veremezler, vermeye kalksalar dahi saygı göremezler. Zira iki seçenek var ya Kandil ya Türkiye Büyük Millet Meclisi.Kucaklaşma tablosunu milleti gördü onları oturtması gereken yere oturttu.

        "Orada sarece AK Parti olmamalı"

        CHP'ye, MHP'ye sesleniyorum. Gelin Sivas'ın ötesinde teşkilatlarınız ayağa kaldırın, çalışsınlar, halkın arasına karışsınlar. Diyorum ki tabela partisi olmayın, halkın arasına karışın. Orada sarece AK Parti olmamalı. Siz de olmalısınız. Demokrasi mücadelesini birlikte verelim, demokrasiyi birlikte güçlendirelim

        "Bazı emekli asker ve generaller geldikleri ocağa ihanet ediyor"

        Bazı emekli asker ve generaller geldikleri ocağa ihanet ediyor. Bu ahlaki ve vicdani değildir. Bu milletin geleceğine ket vurmaktır. Orada yangın sürüyor birileri hemen yorum yapıyor. Bazıları da bakıyorsunuz köşelerinde. Ya bekle, dur bakalım. Bu işin bir incelemesi yapılacak, sonra da açıklaması yapılacak. Hemen bir anda 1 saatte 2 saatte netice bekliyorlar. Nerede var böyle netice, hangi işte var. İtfaiyesi yaklaşamıyor, onlar bir taraftan yorum yapıyorlar. Biz düşünüyoruz nasıl söndürürüz diye onlar sürekli tahrik ediyor. İnsaf edin. Çünkü onların derdi nasıl vurabiliriz, nasıl yaralayabiliriz.

        "Dünyanın her yerinde bu kazalar oluyor"

        Biz duble yollar yaptık, otoyolları geliştiriyoruz tüm bunlar alt yapıdır ama trafik kazaları devam ediyor mu ediyor . Bunun önüne geçebilir misiniz hayır geçemezsiniz, dünyanın her yerinde bu kazalar var. Peki bu kazanın sebebi ne? Vatandaşın kendisi. Hız tabelasına uymuyor, ehliyet noktasında hesap sorarız ona da uymazlar. Alınan tedbirlere ne kadar uyarsak bizi üzen olaylar azalacaktır. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bu doğal afetler var mı var, bütün tedbirlere rağmen oluyor mu oluyor.

        "Özür diliyorum"

        Ben halkımdan, milletimden yardım istiyorum. Kaçak imarla, gecekondularla mücadele edelim. İstanbul'umuzu, Türkiye'mizi gelin güzelleştirelim. Sizleri daha insani oturabileceğiniz yerlere yerleştirelim. Ama bize yardımcı olacaksınız. Bize yardımcı olamazsanız bunun altından kalkamayız. Yaz ayları boyunca Fatih Sultan Mehmet Köprüsü başta olmak birçok İstanbul'un pek çok yerlerinde yaşanan sıkıntılar sona erdi. Bundan dolayı ben Ulaştırma Bakanım ve belediyem adına halkımdan bizi affetmesini, bağışlamasını istiyorum gerekirse özür diliyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ