Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı KCK davasında tahliye!

        AHT MUHABİRİ BÜLENT CEYHAN'IN HABERİ

        Terör Örgütü PKK/KCK'nın Basın Konseyi'ne üye oldukları gerekçesiyleyargılanan gazetecilerden Vatan Gazetesi Muhabiri Çağdaş Ulus ve Cihat Ablay suç vasfının değişme ihtimali üzerine tahliye edildi.

        Önceki gün ilk duruşmaya bakan ve 2 ay sonrasına erteleyen mahkeme diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

        İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında 36'sı tutuklu 44 sanık hakim karşısına çıkmıştı. 3 gün boyunca süren yargılamalarsırasında sık sık oturma düzeni sağlanamadığı için tartışmalar yaşanmış ve son gün yapılması beklenen oturum iptal edilmişti. Mahkeme sanıklar ve avukatların Kürtçe savunma talebini redderek duruşmayı 12-16 Kasım 2012'ye ertelenmişti. Bugünkü duruşmada mahkeme heyeti tahliye taleplerinin incelemesinin ardındandan oy birliği ile Vatan Gazetesi Muhabiri Çağdaş Ulus ve Fırat Dağıtım çalışanı Cihat Ablay'ın tahliyesine karar verdi.

        SUÇ VASFI DEĞİŞEBİLİR

        Mahkeme tahliye kararının gerekçesinde iki sanık yönünden suç vasfınındeğişebilme ihtimalini göz önünde bulundurdu. Mahkeme diğer sanıklar içinise suç işlendiğine dair kuvvetli deliller bulunduğunu belirterek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.Sanıkların KCK'nın basın komitesini oluşturduğu iddia edilen davada 36'sıtutuklu 44 sanık yargılanıyordu. 2 sanığın tahliyesi ile tutuklu sanıksayısı 34'e düştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ