Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yunuslar kaza yaptı! Kazada 1 polis öldü, 3 polis yaralandı

        Eray EROLLU (AHT)

        Küçükçekmece'de polis memuru Sinan Aras'ın kullandığı motosiklet, kontrolden çıkarak yol kenarındaki tel bariyerlere çarptı. Arkadan gelen diğer yunus ekibi ise arkadaşlarının kaza yaptığı motora çarparak yan yattı. Çarpmanın etkisiyle motordan düşen Aras hayatını kaybederken, diğer 3 polis memuru yaralandı. 2 ay önce evlenen Sinan Aras’ın cep telefonunda Minnoş olarak kayıtlı eşinin “Hala eve gelemedin”, “Nerde kaldın” gibi mesajlarına meslektaşları kara haberi vermemek için yanıtlayamadı.

        Kaza, E-5 karayolu Florya Kız Öğrenci Yurdu önünde saat 22.30 sularında meydana geldi. “Yunus ekipleri’nde görevli polis memuru 25 yaşındaki Sinan Aras, kullandığı 34 A 48727 plakalı motosikletin hakimiyetini kaybederek yol kenarında bulunan tel bariyerlere çarpıp takla attı. Polis motorunun ön tekerleği koparak metrobüs bariyerlerine sıkıştı. Arkalarında gelen meslektaşları Serdar Özçelik ve Serdar Gümüş'ün bulunduğu 34 A 48729 plakalı motosiklette kaza yapan arkadaşlarının motorlarına çarparak devrildi. Olayda 34 TEK 51, 34 EN 3170 ve 34 YP 1673 plakalı araçlarda polislere çarpmamak için birbirlerine çarparak zincirleme kaza yaptı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

        Son nefesini hastanede verdi

        Kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Aras ağır yaralandı. Aynı motorda bulunan Mevlüt Doğan Bektaş ve diğer motorda bulunan Serdar Gümüş ve Serdar Özçelik hafif yaralı olarak Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 aylık evli olan polis memuru Sinan Aras hayatını kaybetti. Yaralı 3 polis memuru ise taburcu edildi. Kazayı gören Mehmet Korucu, "Cennet istikametinde gidiyorduk. Yunus diye tabir ettiğimiz memur arkadaşlar yolu biraz daha dar aldı. Galiba bariyere takıldı ve lastiği koptu. Lastiği kopunca o yola doğru savruldu. Ondan sonra zaten bütün gelen Yunus motorları onun üzerine bindi. Hatta birkaç araç birbirine vurdu” dedi. Görgü tanıklarından Tayfur Zaim, "Yunus polisleri bir yere gidiyorlardı herhalde. Motorun biri bariyerlere çarptı tekerleği oraya sıkıştı. Ondan sonra motor devrildi. Yunus ekiplerinden biri yerde olan arkadaşının kaskını çıkardı sadece gözleri açık etrafa bakıyordu" diye konuştu.

        Hastaneye kaldırılan Sinan Aras’ın cep telefonuna mesaj geldi. 2 ay önce evlendiği karısını cep telefonuna “Minnoş”un olarak kaydeden Aras’a “Nerde kaldın?”, “Hala eve gelmedin”, “Cevap versene?” diye gelen mesajları meslektaşları yanıtsız bıraktı.

        Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ