Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu yorum yapmadı

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Balyoz Planı'' davasında verilen karara ilişkin, ''Kişileri alacaksınız içeri atacaksınız, savunma hakkı vermeyeceksiniz, bunu kabul etmiyoruz'' dedi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Balyoz Planı'' davasında verilen karara ilişkin, ''Türkiye'de nereden gelirse gelsin her türlü darbeye karşıyız. Bunu bir köşeye yazacağız. Halktan büyük bir güç yoktur. Onu da bir köşeye yazacağız. Ama bir ülkede adil yargılama yoksa, kişileri alacaksınız içeri atacaksınız, savunma hakkı vermeyeceksiniz, bunu kabul etmiyoruz. Özel yetkili mahkemeleri kabul etmiyoruz. Bizim inancımız şudur; varsa suçlu cezasını çeker, adalet içinde çeker. Ama adaleti alıp çöp sepetine atacaksınız, ondan sonra bu ülkede adalet arayacaksınız. Bunu kabul etmiyoruz. Adalet, kutsal, üzerine titrenmesi gereken bir kavramdır. Onu yüceltmemiz gerekir. AKP iktidarı adalet kavramını da çöp sepetine attı'' dedi.

        ''Mahkeme var, hakim var, savcı var, karar var ama adalet yok''

        Kılıçdaroğlu, Kartal'da düzenlenen ''Barışa Çağrı'' mitingindeki konuşmasında, Silivri'de adalet ve yargının olmadığını söyleyerek, ''Mahkeme var, hakim var, savcı var, karar var ama adalet yok. Adaletin olmadığı yerde hukuk yok. Bizi o mahkemelerle yıldıracaklarını, korkutacaklarını, barışı engelleyeceklerini sanıyorlar. İstedikleri mahkemeyi, istedikleri yargıcı getirsinler, bizim vicdanımız onu kabul etmiyor. Onlar yargıç, o mahkemeler de mahkeme değil'' ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ