Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP kampının 2. gününde, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılmasının ardından yaptığı, ‘ulusalcı, kafatasçı kişiler’ açıklaması tartışma yarattı. Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın Aygün’ün açıklamaları için “Bunu anlayamadım. Genel

        CHP kampının 2. gününde, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılmasının ardından yaptığı, ‘ulusalcı, kafatasçı kişiler’ açıklaması tartışma yarattı. Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın Aygün’ün açıklamaları için “Bunu anlayamadım. Genel Başkan’ın sessiz kalmasını da anlayamadım” sözleri üzerine, Aygün’ün, “Anlamazsın zaten. Sen kafasızsın. Kafasız anlamaz ki” demesi arbedeye yol açtı.

        Radikal'in haberine göre, CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki PM ve YDK üyeleri ile TBMM Grubu’nun basına kapalı çalışma toplantısının 2. günü gergin geçti. Edinilen bilgiye göre, Özcan’ın ‘kafatasçı kişiler’ sözleriyle kimi kastettiği sorusuna, Aygün, “Sözlerimin arkasındayım” yanıtı verdi. Bunun üzerine Özcan, “Anlam veremiyorum buna” deyince Aygün, “Sen anlamazsın zaten, kafasızsın. Kafasız anlamaz ki” dedi. Bunun üzerine Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu Aygün’e “Çık açıkla ne diyorsan. Şu kafatasçıları da açıkla” dedi.

        Aygün’ün Kulkuloğlu’na “Terbiyesizlik yapma” demesi üzerine Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Milletvekileri Binnaz Toprak ve Müslim Sarı, Kulkuloğlu’na tepki gösterdi. Kulkuloğlu, Kılıçdaroğlu’ndan toplantının durdurulmasını talep ederek, Aygün’ün Özcan’dan özür dilemesi gerektiğini ve toplantının bu şartlar altında devam edemeyeceğini söyledi. Bu sırada Tanrıkulu’nun Kulkuloğlu’na “Terbiyesiz” dediği ve üzerine yürüdüğü önü sürüldü. Bu arada İstanbul milletvekili Nur Serter’in de Kılıçdaroğlu’na, “PKK bir terör örgütü. Masada ne konuşulacak” diye sorduğu belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ