Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'dan, Suriye kriziyle ilgili çok çarpıcı açıklama...

        Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, TV Habertürk'te Haber Hattı programında Pelin Çift'in Suriye kriziyle ilgili sorularını yanıtladı. "Türkiye'yi bu savaşa sokmak isteyenler var" diyen Altaylı, Çift'in "Yaşanan süreç AK Parti'yi yıpratır mı?" sorusunu "AK Parti hükümetini hiçbir şey yıpratamaz" sözleriyle yanıtladı.

        İşte Altaylı'nın açıklamaları:

        Ben ortamın bahsedilen kadar heyecanlı olduğunu sanmıyorum. Türkiye'yi bu savaşa sokmak isteyenler var. El-Arabia'nın bazı haberleri var, 'Türk pilotlar sorgulandı, denize atıldı' gibi. Türkiye'yi birileri Suriye'ye karşı kışkırtıyor. Suriye işini Türkiye'ye ihale etmek istiyorlar. Türkiye, Suriye işine elini gereğinden fazla sokmuştur. Amerika bile bizim kadar bu işin içine elini sokmuş değil. Türkiye bu işte makuliyetten uzaklaştı. Katil denilen, dün katil değil miydi? Türkiye ışık hızıyla bir noktanadan başka bir noktaya geçti. Esad bile şaşırıyor; 'öpüşüp, koklaşıyorduk, şimdi ne oldu?' diyor. Türkiye bu işte çuvallarsa bunun bedeli ağır olacak. Suriye'ye girersek kaç çocuğumuz ölecek?

        SURİYE DÜNYANIN GÜNDEMİNDE DEĞİL!

        Türkiye, dünyadan bakınca çok haklı görünmüyor. Bir de Suriye dünyanın gündeminde değil. Bizim gündemimizde. Diğerleri sadece laf kalabalığı. Suriye ile bizim ilişkimizin Esad yönetiminde iyi olması zaten mümkün değildi. Bugün bizim konuşabildiğimiz tek konu, askeri müdahale kaldı. Ben askeri müdahaleye karşıyım. Tampon bölge oluşturursak güvenliğimizi sağlayabiliriz. Türkiye uluslararası güçlerle tampon bölge oluşturabilir. Esad bugün düne oranla ülkesinde hakimiyeti kurma açısından daha avantajlı.

        UÇAK OLAYINDA YAPILMASI GEREKEN DÜN YAPILDI

        Türkiye dün anında karşılık vererek, uçak olayında yapması gerekeni yapmıştır. Türkiye, Habertürk TV'de Zafer Arapkirli'den duydu dün akşam, Türkiye'nin, Suriye'ye top atışı yaptığını. Türkiye şu anda kara sınırı olduğu ülkelerin %80'iyle sorunlu. Bulgaristan ve Yunanistan hariç hepsiyle sorunlu. Açıkçası birileri Türkiye'nin, Suriye'ye girmesini istiyor. Türkiye lider ülke, bölgesel güç, evrensel güç, uzaysal güç olarak hamle üstünlüğüne sahip değil.

        SİZ NEYİN SORUMLUSUSUNUZ?

        Hükümete, 'siz neyin sorumlususunuz' diye sormak lazım. Hükümet her şeyden birilerini sorumlu tutuyor. Ama sormak lazım, 'peki siz neyin sorumlususunuz o zaman'. Sıkıntılı anlarda Türkiye tek vücud olur. CHP'nin de destek vermemesini doğru bulmuyorum. Bugün hatalar yapılıyor olabilir. Bunlar konuşulur, çözülür. Dış siyasette büyük hataların bedelini nesiller öder. CHP'nin haklı olduğu taraf ise, 'AK Parti zaten kendi başına hareket edebiliyor. muhalefeti çok dikkate almıyor' görüşü olabilir.

        AK PARTİ'Yİ HİÇBİR ŞEY YIPRATAMAZ, ÇÜNKÜ...

        Şu anda Türkiye'de ne olursa olsun AK Parti'yi asla haksız görmeyecek kitleler var. AK Parti hükümetini hiçbir şey yıpratamaz. Bu kitleler kayıtsız şartsız AK Parti'yi destekleyeceklerdir. Sağlık hizmetini güzel alanlar olsun, bu tip hizmetler olsun, bunlar bozulana kadar, ne olursa olsun AK Parti'yi destekleyen kitleler, desteklemeye devam edecektir. Hükümeti ekonomi hariç hiçbir şey yıpratamaz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ