Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK'lıların kaçırdığı öğretmenler serbest!

        Mehmet Yücel DURAK / SİİRT (AHT)

        Siirt'in Pervari ilçesi Doğan köyü yakınlarında 3 kadın öğretmen ile 1 okul görevlisini kaçıran PKK'lılar güvenlik güçlerinin hava destekli operasyon başlatması üzerine kaçırdıkları kişileri serbest bırakarak kaçtı.

        Pervari ilçesinde Doğan Köyü İlköğretim Okulu'nda görevli Dilara Beyasız, Gülsecen Karasani, Funda Yiğit ve müstahdem Şefik Oran'ın içinde bulunduğu otomobilin önü dün köy yakınlarında bir grup PKK'lı tarafından kesildi. Kimlik kontrolü yapan PKK'lılar, saat 16.30 sıralarında 3 kadın öğretmen ile okul personelini yanına alarak Çırav Dağı'nda yönelip izlerini kaybetti.

        Kaçırılan 4 kişiyi kurtarmak için güvenlik güçleri hava destekli operasyon başlattı. Nokta operasyonlarla kurtarma operasyonu yapan güvenlik güçlerinin baskısı üzerine PKK'lılar kaçırdıkları 4 kişiyi serbest bırakmak zorunda kaldı. Çırav Dağı eteklerinde serbest bırakılan öğretmenler ve okul personeli, Pervari İlçe Jandarma Komutanlığı'na gitti. Mağdur olarak ifadeleri alınan 4 kişi, daha sonra Doğan köyüne döndü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ