Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ümit Özdağ'dan Koray Aydın'a destek

        MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, 4 Kasım'da yapılacak olan MHP kongresi için, "Bugün seçim olsa bu kongreyi kazanırım" dedi.

        Prof.Dr Ümit Özdağ, Aydın’ın Çankaya’da bulunan çalışma bürosuna ziyaret ederek, kendisine destek verdi. Özdağ’a seçim çalışması hakkında bilgi veren Aydın ise bugüne kadar 40 ili gezdiğini ve delegenin büyük bölümü ile biraraya geldiğini ifade etti. Özdağ, Aydın’ı gösterdiği demokratik mücadeleden dolayı tebrik etti. Özdağ, “Hem partimiz hem de Türkiye için inşallah hayırlı sonuç çıkar” dedi.

        Parti içi demokrasinin kurumsallaşması gerektiğine vurgu yapan Aydın, “ Zaten MHP Genel Başkan adayı olarak sözüm var. Partililerin anayasası sayılan parti tüzüğündeki antidemokratik hükümleri ayıklayıp parti içi demokrasiyi tesis edecek yeni düzenlemeler yapacağımı söyledim. Bunu kendimiz için değil bizden sonraki nesillere bırakılması için ben bu adımları atacağım. Cenabı Allah eğer bana MHP Genel Başkanlığı'nı nasip ederse... Buna ihtiyaç var. Çünkü parti içinde demokrasinin işlememesi parti içindeki üretkenliği ortadan kaldırıyor. Gelişmeye kapalı bir yapı ortaya çıkıyor. Halbuki insanların konuşup, fikirlerini rahat bir ortamda söyleyebildikleri yapılar gelişmeye açık bir ortam meydana getiriyor" diye konuştu.

        Özdağ ve Aydın daha sonra soruları yanıtladı. Özdağ, bu kongrede neden aday olmadığına ilişkin soru üzerine parti tüzüğü gereği 2009 parti üyeliği olmayanın bu kongrede aday olamayacağını söyledi. Özdağ, “Zaten düşünmüyordum. Siyaset dışında bir hizmet çizgisini benimsemiştim. Onu sürdürüyorum şu anda. MHP'nin demokratik bir sürecin çalışması özellikle beni memnun ediyor. Sayın Aydın'ın demokratik süreçte başarılı mücadele verdiğini görüyorum. Kendisini bu konuda tebrik etmek amacıyla ziyarete geldim" dedi.

        Bir gazetecinin 'Koray Aydın'ı mi destekliyorsunuz?' yönündeki sorusuna Özdağ, " Ben daha önce MHP'de değişim olması gerektiği inancımı paylaştım. Sayın Aydın’ın da Genel Başkanlığa yakın olduğunu düşünüyorum" karşılığını verdi.

        Koray Aydın ise 'Şansınızı nasıl görüyorsunuz?' yönündeki soru üzerine şunları söyledi: "MHP tabanında müthiş bir değişim arzusu var. Bu delegeyi kuşatmış halde. Bugün seçim olsa ben bu kongreyi kazanırım. Ama seçim bugün değil. Seçim 4 Kasım'da. Bu da şu demek 4 Kasım'a kadar başarımızı daha da yukarı çıkarmak için geceli gündüzlü çalışacağız anlamına geliyor. Ben delegenin yüzünün değişimden yana olduğunu görüyorum. Bunu herkes görüyor MHP'de bunu herkes görüyor. MHP tabanı artık iktidar olmak istiyor. Buna göre yeniden bir yapılanma gerektiğine inanıyor. Yapılan birçok araştırmada bunu doğruluyor. Bu genel temaül oluşmuş durumda.Siyasette yeni bir alternatif özlemi olan çok geniş bir kitlenin umudu olabilecek MHP oluşumu için start verdik.Şunu görüyoruz sadece MHP tabanında değil diğer partilerden memnun olmayan kitlelerin de gözü MHP'de. Yani herkes bir gözüyle de MHP'yi takip ediyor.Çünkü MHP diğer partilere oy verenlerin ikinci partisi olan ilk sıradadır. Bunu dikkate aldığımızda eğer MHP kongresinde yeniden değişim ve MHP yeniden yapılanır, Türkiye'nin önüne bir çözüm partisi olarak gelirse MHP bir toplanma merkezi olabilir. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Bu kongreden de böyle bir sonuç çıkacağına inanıyorum."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ