Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İlçe olmak için sokağa döküldüler

        İlçe olması yönünde teklifte bulunulan ve daha sonra vazgeçilen Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde vatandaşlar sokağa döküldü ve imza kampanyası başlatarak eylem yaptı.

        Geçtiğimiz haftalarda ilçe olması yönünde kanun tasarısı sunulmasının ardından heveslenen ilçe halkı, geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda ilçe olma konusunun iptal edilmesiyle birlikte hayal kırıklığı yaşadı. Beldedeki sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, kent konseyi, belediye, dernekler, kuruluşlar ve vatandaşlar, Altınoluk’un ilçe yapılması için imza kampanyası başlattı ve eylem kararı aldı. Beldenin çeşitli cazibe alanlarında oluşturulan masalarda 2 gün içinde yaklaşık 2 bin imza toplanırken, Büyükşehir Yasa Tasarısı ile birlikte beldelerin kapatılma kararına karşı olarak ta referandum gerçekleştirildi.

        Altınoluk halkı, bugün de yaklaşık 500 kişilik bir çoğunluk sağlayarak, belediye binası önünde toplandı. Hazırladıkları basın açıklamasını okuyan belde halkı, “İlçe olmak hakkımız” şeklinde sloganlar attı ve alınan son kararı alkışlarla protesto etti. Hazırlanan açıklamayı bir sandalye üstüne çıkarak okuyan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir milletvekili Ahmet Edip Uğur’dan yardım isteyen Dilek Aygün, “Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü tarafından 08 Ekim 2012 tarihli ve 4099 sayılı kanun tasarısında Altınoluk beldesinin ilçe olmasına karar verilmiştir. İlçe olmasındaki karar aşamasında AKP Genel Başkan Yardımcı Edip Uğur etkili isim olmuştur. Biz Altınoluk halkı olarak, AKP Genel Başkan Yardımcı Edip Uğur’dan ilk hazırlanan taslağın meclisten geçirilmesini istiyoruz. Şu anda biz burada hiçbir siyasi rozet taşımıyoruz. Burada toplanmamızın tek bir amacı var. Beldemizin haklarını, çıkralarını, geleceğimizi, çocuklarımızın yarınlarını düşünerek ilçe olmak istiyoruz. Halkımızı kadınıyla, erkeğiyle bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda da sizlerle beraber olduk. Bu konuda bizlere vereceğiniz destek inanın Ankara'da ki mevcut iktidarında Altınoluk’un ilçe olmasıyla ilgili kararını gözden geçirmesine sebep olacaktır. Altınoluk’un yazın hizmet ettiği nüfus yaklaşık olarak 300-400 bin civarındadır. Altınoluk Belediyesi’nin kapatılarak mahalleye dönüştürülmesi ile beraber söz konusu nüfusa hizmet götürme şansı kalmayacaktır. Altınoluk’un ilçe olabilmesi adına, bugün sabah başlatılmış olan ‘Altınoluk’un İlçe Olma Hakkının Geri Verilmesini İstiyoruz’ isimli imza kampanyası tüm hızıyla devam etmektedir. İskele Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda, Çam Mahallesi köy meydanında, belediye binamızda ve gençlerimizin kapı kapı gezerek halkımız konu ile ilgili bilinçlendirilerek imza kampanyasına destek istenmektedir. Bu anlamda halkımızın bizlere verdiği desteğe çok teşekkür ediyoruz. Sonuç olarak, biz Altınoluk halkı olarak bize verilen ilçe olma hakkımızın tekrar geri istiyoruz” dedi.

        Açıklamanın ardından bir süre alkış tutan belde halkı, daha sonra sessizce belediye binası önünden ayrıldı. Jandarma timleri eylem süresince belediye binası önünde güvenlik önlemi aldı. Belde halkı, önümüzdeki günlerde ses getiren eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ