Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Genç kimyageri tecavüz etmek isterken komaya sokan zanlıdan mahkemeye ilginç mektup...

        AHT MUHABİRİ HAYATİ ARIGAN'IN ÖZEL HABERİ

        Poşetlerini taşıdığı genç kimyageri, tecavüz etmek isterken komaya sokan ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 25 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık, yargılandığı mahkemeye, 'Dersimi aldım' diyen bir mektup gönderdi. 16 aydır cezaevinde olan saldırgan, "Böyle bir suç işlediğim için çok pişmanım. Bana ikinci şans verin. Ailem benim yüzümdern perişan oldu. Cezaevinde dayanacak gücüm kalmadı" dedi.

        TECAVÜZ İÇİN SALDIRDI

        Beşiktaş'ta yaşayan 32 yaşındaki kimyager A.T., geçtiğimiz yıl 15 Haziran akşamı alışveriş için evinin yakınında bulunan bir markete gitti. Alışverişini yaptıktan sonra ise genç kadına marketin servis elemanı Nurettin Y., poşetleri taşıması için yardımcı oldu. Ancak evinin kapısını açtığı sırada hemen arkasında bulunan Nurettin Y., kimyagerin eteğini kaldırıp iç çamaşırını çıkartmaya çalıştı.

        ÖLDÜ DİYE BIRAKTI

        İçeri kaçan genç kimyager, saldırgana uzun süre direndi. İkili bir süre boğuştu. Yardım istemek için önce balkona yönelen A.T. sonunda banyoya kaçtı. Saldırganın sürekli vurduu kimyager bayıldı. Nurettin Y., öldü zannettiği kadını bıraktı, çantasından parasını alıp kaçtı.

        23 SAAT EVDE KANLAR İÇİNDE YATTI

        A.T.'den uzun süre haber alamayan ailesi arkadaşlarından yardım iskedi. Bunun üzerine eve gelen arkadaşları, kimyageri saldırıdan 23 saat sonra banyoda ağır yaralı halde buldu. Hastaneye kaldırılan A.T., yoğun bakımda tedavi gördü. Nurettin Y. ise memleketi Batman'da yakalandı.

        AĞILAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

        Zanlı hakkında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında nitelikli adam öldürmeye teşebbüs suçundan ağırlaşmış müebbet cezası, cinsel saldırıya teşebbüs ve yağma suçlarından da 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        ETEĞİ KISA DİYE SİNİRLENİP SALDIRDIM

        Nurettin Y. ifadesinde genç kadına markette hareketlerinden dolayı sinir olduğunu, eve gelince de eteği kısa diye sinirlenip saldırdığını amacının tecavüz olmadığını söyledi. Öldüğünü düşünerek A.T.'yi banyoda bıraktığını, paraya ihtiyacı olduğu için de çantasından 470 TL'yi alıp kaçtığını anlattı. Gözyaşları içinde ifade veren A.T. ise "Market çalışanları sanığı yanıma görevli vererek eşyalarımı taşımasını istediler. Bahşiş vermeyi düşünürken saldırgan saçlarımdan tutup eteğimi kaldırmaya çalıştı. Kurtulup balkona kaçtım. Bağırmaya çalıştım ama o saçımdan tutup sürükleyerek banyoya götürdü. Cebinden çıkardığı çakıyı boğazıma dayayıp 'Sus yoksa boğazını keserim ' dedi. Kırılan çeneme dört platin takıldı. Kaburgamda dört kırık var. Bir ay yoğun bakımda yattım. Geceleri uyuyamıyorum" diye konuştu. Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporda genç kadının aldığı darbelerin hayati fonksiyonlarını etkileyecek şekilde olduğu bildirildi.

        MAHKEMEYE MEKTUP GÖNDERDİ

        16 aydır tutuklu olan Nurettin Y., cezaevinden yargılandığı mahkemeye bir mektup gönderdi. Bir an evvel salıverilmesini isteyen ve böyle bir suç işlediği için çok pişman olduğunu belirten Nurettin Y. mektubunda şu ifadelere yer verdi: " Bana ikinci şans verin. Ailem benim yüzümden perişan oldu. Cezaevinde dayanacak gücüm kalmadı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ