Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sel sularına kapılan otobüs yolcularına uzun süre yardım edilemedi

        Gaziantep-Nizip Karayolu üzerinde bir otobüs ile bir otomobil gece yarısı sel sularına kapıldı. Otobüste ve otomobilde mahsur kalanlar çevredeki ağaçlara tırmanarak yardım bekledi. Olay yerinde ağaçlara tırmananların feryatları ve imdat sesleri duyanların yüreğini burkarken, olayda 3 vatandaş yaşamını yitirdi.

        Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, bir yolcu otobüsü ve otomobilin sel sularına kapıldığı bölgede incelemelerde bulundu, arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. Aydın, Gaziantep-Şanlıurfa D400 kara yolu Hayrat Karakolu mevkisindeki incelemelerinin ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, geceki sağanağın ardından menfezin suları kaldırmadığını ve suyun yol üzerinden geçmeye başladığını söyledi. Suyun şiddetiyle beraber araçların sola devrildiğini belirten Aydın, ''Araçlardan çıkarılan 26 vatandaş, şu anda hastanelerde tedavi altında" diye konuştu.

        OTOBÜSÜN ÜSTÜNE ÇIKTILAR

        Olayı yaşayan Refik Aksoy ise otobüslerinin sel sularına kapılarak devrildiğini söyledi. Bir süre otobüste mahsur kaldıklarını, canlarını kurtarmak için otobüsün üstüne çıktıklarını belirten Aksoy, olaydan sonra eşine ulaşamadığını aktardı.

        "3 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ"

        Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep-Şanlıurfa D400 kara yolunda, bir yolcu otobüsü ve otomobilin sel sularına kapılması sonucu hayatını kaybeden 3 kişinin cesedine ulaşıldığını belirterek, ''Daha sonra verilen bilgilerde otobüste olduğu bildirilen sonradan binmediği belirtilen iki vatandaşımızın aranmasından vazgeçildi'' dedi. Ata, gazetecilerin olaya ilişkin sorusu üzerine, sabaha karşı Nizip-Gaziantep arasındaki kara yolunda, talihsiz bir kaza yaşandığını söyledi. Bir yolcu otobüsünün ve 3 vatandaşın sel sularına kapıldığını ifade eden Ata, şöyle konuştu: ''İlk anlarımızda kayıp sayısı 5 tane olarak belirtilmişti. Arama ve kurtarma ekipleri, emniyet, jandarma, itfaiye, teşkilatımız... Ekiplerimizin yaptığı aramada, 3 kişinin cesedine ulaşıldı. Daha sonra verilen bilgilerde otobüste olduğu bildirilen sonradan binmediği belirtilen 2 vatandaşımızın aranmasından vazgeçildi. 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. 3'ünün de cesetleri bulundu.'' Vali Ata, olayda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi. Ata, olayın yaşandığı kara yolu güzergahında trafik akışının normale döndüğünü de kaydetti.

        KAYIP DİYE ARANAN KİŞİ ERZURUM'DA ÇIKTI

        Yolcu listelerinde görünen ve sel felaketinde kaybolduğu düşünülen Hatice Şenol'un Kars'tan yola çıkan ve Erzurum, Diyarbakır üzerinden Mersin'e giden Öz Diyarbakır firmasına ait otobüsü binmek için Erzurum'dan bilet aldığı, ancak son anda otobüsü kaçırdığı ortaya çıktı. Jandarma yetkililerinin telefonla ulaştığı üniversite öğrencisi Hatice Şenol "Ben yaşıyorum. Otobüsü kaçırdım" deyince, kayıp arama çalışmalarına son verildi.

        HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

        Gaziantep Valisi Erdal Ata, selde hayatını kaybedenlerin kimliklerinin belirlendiğini açıkladı.

        Gaziantep’teki sel felaketinde hayatını kaybedenlerden birinin Gaziantep nüfusuna kayıtlı Halime Aslan (21), diğerinin ise Diyarbakır'ın Lice nüfusuna kayıtlı Ayşe Aksoy (57) olduğu öğrenilmişti. Vali Ata, üçüncü ismin Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Firaset Gül (48) olduğunu açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ