Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Bayramda da yağış var

        Bayramın ilk günü güneş yüzünü gösterecek.

        Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bolu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir’in kuzey ilçeleri, Muğla ile Antalya'nın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

        HAVA SICAKLIĞI: Güney kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

        RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), iç kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

        Sıcaklıklar, bayram süresince ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

        BÖLGELERİMİZDE HAVA

        MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

        EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

        AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya' nın doğu ilçelerinde (İbradı, Manavgat, Alanya, Gazipaşa) kuvvetli (21- 50 mm.) olması bekleniyor.

        İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Konya çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı ile akşam saatlerinden sonra Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmini şöyle:

        25 Ekim Perşembe Bayramın 1. Günü: Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz Kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Sinop, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ağrı, Iğdır, Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

        26 Ekim Cuma Bayramın 2. Günü: Yağışlı havanın batı bölgelerimizde etkisini yitirmesi bekleniyor. Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Doğu Akdeniz ile Tokat çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        27 Ekim Bayramın 3. Günü: Doğu Bölgelerimiz çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Elazığ, Bingöl ve Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer kesimlerin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

        28 Ekim Pazar Bayramın 4. Günü: Yağışların Van ve Hakkari çevrelerinde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk etmesi bekleniyor. Ancak yurdumuzun kuzeybatı kesimlerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor."

        METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

        Yağışların; İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir'in kuzey ilçeleri, Muğla ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (20-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, yıldırım, lokal dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ