Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da iki kaza: 1'i polis 4 kişi öldü, 25 kişi yaralandı

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır-Elazığ Karayolu'nda 3 kilometre aralıkla meydana gelen iki kazada 1'i polis 4 kişi hayatını kaybederken, 25 kişi ise yaralandı.

        Diyarbakır'dan Elazığ istikametine giden Mehmet Ragıp Ayyıldız yönetimindeki 21 DH 988 plakalı araç, 14. kilometrede lastiği patlaması sonucu karşı şeride uçarak bayram izninden dönen Polis Memuru Mehmet Tuntaş'ın kullandığı 44 LY 089 plakalı araç ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada ağır yaralanarak Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Ragıp Ayyıldız, eşi Pembe Ayyıldız ve Polis Memuru Mehmet Tuntaş hayatını kaybetti. Kazada 1'i hamile 2 kadın yaralandı.

        3 KM GERİDE İKİNCİ KAZA

        Bu kazadan 10 dakika sonra, yaklaşık 3 kilometre geride bir kaza daha meydana geldi. Kaza, Karayolları tarafından yol yapım çalışması yapılan ve trafiğin tek şeride düştüğü Diyarbakır-Elazığ Karayolunun 11. kilometresinde yaşandı. Seyithan Oruç'un kullandığı 21 AT 023 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen ve Mehmet İnce yönetimindeki 21 FY 239 minibüs çarpıştı. Arkadan gelen ve sürücüsünün kimliği henüz öğrenilmeyen 01 YT 266 plakalı otomobil de kaza yapan minibüslere arkadan çarptı. Kazada minibüs sürücüsü Seyithan Oruç olay yerinde hayatını kaybetti, 23 kişi de yaralandı. Minibüste sıkışan sürücü Mehmet İnce ile ismi henüz öğrenilemeyen bir yolcu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerince yapılan çalışma sonucunda araçlardan çıkarıldı. Her iki kazada yaralanan 20 kişi Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ