Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP İl Başkanı da AKP'li çıktı

        Çiğdem YILMAZ / YOZGAT (AHT)

        CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, AKP'nin kendisini ve çok sayıda CHP'li üyeyi haberleri olmaksızın üye yaptığını belgelediklerini belirterek, konunun yasal olarak da takipçisi olacaklarını söyledi. AKP Yozgat teşkilatının, CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan'ı da haberi olmaksızın üye kaydını yaptığı belgelendi.

        CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, kendisiyle birlikte çok sayıda CHP'li üyenin haberleri olmaksızın AKP'ye üye kayıtlarının yaptırıldığını ileri sürerek, bunu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Sicil Bürosu ile yaptıkları yazışma ile belgelediklerini bildirdi. Yozgat merkez ve bağlı ilçelerinde CHP üyesi toplam 381 kişinin AKP'ye de haberleri olmaksızın üye kayıtlarının yapılmaları nedeniyle, üyeliklerinin düştüğünü anlattı.

        CHP'li olmanın kendisi ve arkadaşları adına onurlu ve şerefli bir görev olduğunu, bundan da mutluluk duyduklarını kaydeden Kaytan, AKP'nin yapmış olduğu hukuksuzluk anlayışının, AKP'nin yapmış olduğu yasa dışı işlemlerin gün yüzüne çıktığına vurgu yaparak, eğitim ve öğretimini tamamladıktan sonra CHP'ye üye olduğunu, başka herhangi bir partiye üyelik başvurusunun bulunmadığının altını çizdi. AKP'nin Türkiye genelinde yapmış olduğu bir uygulamanın dikkatlerini çektiğini bildiren CHP Yozgat İl Başkanı Kaytan, ''CHP üyesi olan 57 bin kişi AKP üyeliğinden dolayı CHP üyeliğinden de düşmüş kabul edildi. AKP hiçbir partilimizin, bilgisi, belgesi, imzası, resmi bir başvurusu olmadan hukuk dışı bir uygulama yapmış ve partililerimizin kendi partilerine üye ederek diğer bir siyasi partiden düşmesine, yani CHP üyeliğinden düşmesine neden olmuştur'' dedi.

        ''CHP İl Başkanını hangi cesaretle, hangi vasıfla, hangi akla mantığa sığmayan sebeplerle üye yapmışlar, AKP'ye üye yapmışlar?'' diye soran Kaytan, bu gerçeği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından, yazılı başvurusu sonucunda öğrendiğini ifade etti ve şöyle konuştu:

        ''Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığım başvuru sonucunda gelen resmi yazıda; (CHP Merkez ilçe teşkilatına 2004 yılı Haziran döneminde üye olarak bildirildiniz. AKP Yozgat Merkez ilçe teşkilatından 2012 haziran döneminde 26.3.2012 tarih ve 348 sayılı yazıları ile üyeliğinizin bildirilmesi üzerine her iki partideki üyeliğiniz düşürülmüştür) denilmektedir. Bunun gözden kaçmış olabileceğini, sehven böyle bir şey yapıldığını kabul edelim. Ancak, daha sonra Yargıtay tarafından bu belgeler partiye gönderilmesine rağmen, Yargıtay'dan almış olduğum yazıda; (AKP'nin 1.6.2012 ve 567 sayılı yazıları gereğince AKP üyeliğiniz aktif olarak devam etmektedir) denilmiştir. Burada resmen bir hukuksuzluk var, bunu kimler yaptıysa, merkez ilçe başkanı yaptıysa, il başkanı yapıyorsa veya milletvekilleri yapıyorsa madem AKP çok Ak bir parti, bunun gereğini de yapacaklarını düşünüyorum. Bunun gereği ile ilgili de il başkanlarını, ilçe başkanlarını eğer böyle bir girişimi art niyetli olarak yaptılarsa ki; durum onu gösteriyor, CHP içerisinde bir kaos yaratma düşünceleri varsa bunlar avucunu yalarlar. Bu konuyla ilgili hukuksal anlamda girişimlerimizi yapacağız. Gereken müracaatlarımızı yapacağız ve savcılığa suç duyurusunda da bulunacağız.''

        AK PARTİ İL BAŞKANI: "SEHVEN HATA"

        CHP İl Başkanı Onur Kaytan'ın AK Parti üyesi çıktığı yönündeki haberlere AK Parti İl Başkanlığından açıklama geldi. İl Başkanı Fahri Açıkgöz, "İlgili kişinin nasıl üye yapıldığı ile ilgili araştırmalarımız devam etmektedir. İlk etapta görünen o ki yapılan işlem tamamen sehven yapılan bir hatadan kaynaklanmaktadır" dedi.

        CHP İl Başkanı Onur Kaytan, önceki gün düzenlediği basın toplantısı ile, izni olmadan AK Parti'ye üye kaydı yapıldığını açıklayarak, AK Parti'yi insanların izni alınmadan üye kaydı yapmakla suçlamıştı. Bu açıklamanın ardından AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, muhalif bir siyasi partilinin özellikle de il başkanının partiye kaydının söz konusu olmadığını söyledi. Açıkgöz açıklamasında, "CHP İl Başkanı Onur Kaytan'ın partimize üyeliği ile ilgili basına yansıyan haberler ile ilgili olarak Onur Kaytan sistemimizde AK Parti Üyesi olarak gözükmektedir. İlgili kişinin nasıl üye yapıldığı ile ilgili araştırmalarımız devam etmektedir. İlk etapta görünen o ki yapılan işlem tamamen sehven yapılan bir hatadan kaynaklanmaktadır. Muhalif bir Siyasi Parti mensubunun özellikle de il başkanının bilerek partimize üye yapılması söz konusu olamaz" dedi.

        RAHATSIZ OLDUK

        Açıkgöz, izinsiz üye kaydının CHP İl Başkanını olduğu kadar kendilerini de rahatsız ettiğini belirterek, konu ile ilgili araştırmaların devam ettiği ve gerekli işlemlerin yapılacağını bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ