Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Belediye başkanından tepki

        Samsun'un Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, ilçenin Türkiye'nin en kötü ikinci hava kalitesine sahip yer olarak ilan edilmesine tepki gösterdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vedat Durna ise Bakanlık tarafından açıklanan verinin normal verilerin de altında olduğunu söyledi.

        Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilçeyi hava kalitesi bakımından Türkiye'nin en kötü ikinci yeri olarak ilan etmesine tepki gösterdi. Tekkeköy İlçesi'nin Samsun'un diğer 16 ilçesinden daha temiz hava kalitesine sahip olduğunu savunan Başkan Tekin, "Yapılan anlık bir ölçüm sonucu Tekkeköy İlçesi Türkiye'nin ikinci hava kalitesi en kötü olan yer olarak ilan ediliyor. İlçenin kömür depolarından çıkan tozlarla ilgili sorunu vardır. Ancak sanayi bölgesinin yer aldığı ilçemizde bizim belediye olarak yaptığımız baskılar sonucu tüm işletmeler bacalarına gerekli filtreleme işlemlerini yaptırmıştır. Ölçülen hava kirliliği soba yakılması sonucu oluşan bir hava kirliliğidir. İlçemizin hava kalitesi diğer ilçelerimizle aynı düzeydedir, hatta daha temizdir." dedi.

        DURNA: AÇIKLANAN DEĞERLER NORMALİN ALTINDA

        Çevre Şehircilik İl Müdürü Vedat Durna ise yaptığı açıklamada, Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliği'ne göre 1 Ekim- 31 Mart tarihinde başlayan kış sezonunda hava kirlilik sınırının 150 µg/m3 olduğunu söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2012 yılı Ekim ayı hava ölçüm sonuçlarını açıkladığına dikkati çeken Müdür Durna, "Ölçüm sonucunda hava değerleri yüksek olan Ankara-Bahçelievler 58 µg/m3, Tekkeköy 35 µg/m3, Şırnak 35 µg/m3 olarak belirlenmiştir. Tekkeköy İlçemiz belirtilen sınırların çok altında bir hava değerine sahiptir. Ayrıca Çarşamba Şeker Fabrikası, Eti Bakır AŞ, AKÇANSA Çimento Fabrikası, OMV Doğalgaz Çevrim Santrali, Cengiz A.Ş Doğal Çevrim Santrali, Cengiz Enerji'nin eski mobilden santralden dönüştürdüğü Doğalgaz Çevrim Santrali, AKSA Enerji Samsun Doğalgaz Çevrim Santrali'nin Sanayi Kaynaklı Kirliliğin Kontrolü Yönetmeliği gereğince Samsun ilinde baca gazı emisyonu sistemi kuruludur" diye konuştu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ