Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Okulda gebelik testi yapılan 13 yaşındaki kız, pedagog gelmediği için 13 aydır ifade veremiyor

        Sedef Şenkal DEMİR / AHT - ÖZEL HABER

        İstanbul Büyükçekmece'de okulda, müdürün emriyle 13 yaşındayken gebelik testi yapılan E.K. (15) adlı kıza bir darbe de yargıdan geldi. İki yıldır devam eden yargı sürecinde pedegog gelmediği için gittiği 3 duruşmada da ifade veremeyen E.K. ve ailesi yargıya isyan etti.

        Büyükçekmece 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen 5. duruşmada okul müdürü ve hademenin yargılamasına devam edildi. Sanıklar, okul müdürü Y.K. ile hademe H.Ü.'nün katılmadığı duruşmaya gelen mağdur E.K. yine ifade vermeden evine döndü. Kasım 2011'deki ikinci duruşmada çocuğun pedagog gözetiminde ifadesinin alınması istenmesine rağmen bu duruşmada da pedagog gelmedi. Milli Eğitimin görevlendirdiği pedagogun kar yağışı nedeniyle gelemediği belirtildi. Mahkeme hakimi, kızın ifadesinin bu yüzden alınamaması nedeniyle pedagog adına aileden özür dilerken, duruşmayı erteledi.

        Pedagog olmadığı için kızının 13 aydır ifade veremediğini belirten anne H.K., "İkinci duruşmada pedagog eşliğinde kızımın dinlenmesine karar verildi ancak bir türlü pedagog gelmedi. Kızımın psikolojisi o olay nedeniyle zaten bozuldu. Çocuğuma (hafif zeka geriliği' var diyerek geri zekalı muamelesi yaptılar. Şimdi mahkemelerden eli boş dönüyoruz. Kızım artık okula gitmek istemiyor. Açık lisede okutmaya başladık. Bu olay çocuğum tüm yaşantısını alt üst etti. Bir an önce yargılamanın bitirilmesini istiyoruz" dedi.

        ZORLA TEST YAPILMIŞTI

        Büyükçekmece'de 2 yıl önce meydana gelen olayda, 13 yaşıdayken bir arkadaşının tacizine uğrayan E.K. (15), olayla ilgili konuşmaların artmasıyla okul müdürünün talimatıyla gebelik testine tabi tutulmuştu. Okul Müdürü Y.K., hademe H.Ü.'yü görevlendirerek kızdan idrar alarak hamilelik testi yapmasını istemişti. Dersten alınarak zorla tuvalete götürülen kız çocuğuna hademenin zoruyla gebelik testi uygulanmıştı. Okul müdürü öğrencinin tacize uğramasıyla ilgili adli makamlara bilgi vermezken, gebelik testine maruz kalan 13 yaşındaki E.K'nın olayı ailesine anlatması üzerine savcılık soruşturma başlatmıştı. Okul müdürü Y.K'nın, yetkili hakim ve savcı kararı olmaksızın öğrencisine genital muayene yaptırmak, taciz olayını adli makamlara bildirmemek ve hakaretten 5 yıla kadar, gebelik testini yapan hademe H.Ü.'ın da 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istenmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ