Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Saffet Sancaklı'nın adı, yerel seçimlerde MHP'den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçmeye başladı.

        KOCAELİSPOR'un en parlak dönemlerinde uzun süre yeşil-siyahlı formayı giyen eski milli futbolculardan Saffet Sancaklı'nın adı, yerel seçimlerde MHP'den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçmeye başladı.

        Yerel gazetelerde bu yönde sık sık haberleri çıkan MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Sancaklı, "Kocaeli benim evim. Kurultayda adaylık konusu gündeme geldi. Genel Başkanımız izin verdiği takdirde seve seve aday olurum" dedi.

        Futbolu bıraktıktan sonra 2011 genel seçimlerinde MHP'den İstanbul 2'nci Bölge 5'inci sıradan milletvekili aday gösterilmesine rağmen kazanamayan Saffer Sancaklı'nın adı, aynı partiden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gündeme gelmeye başladı. Kocaeli'deki yerel gazetelerde de sık sık bu konuda hakkında haberler çıkan Sancaklı, adaylık konusunu doğruladı. Saffet Sancaklı, "Biliyorsunuz, ben son kurultayda MYK'ya da seçildim. Kurultayda genel başkan yardımcılarımızın yanında Kocaeli İl Başkanı adaylık konusunu gündeme getirdi. Olağanüstü bir ilgi ve alaka oldu. Ben Kocaeli'yi tanıyorum, Kocaeli benim evim. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli izin verdiği takdirde seve seve aday olurum" dedi.

        'KOCAELİSPOR EN BÜYÜK MARKA'

        Saffet Sancaklı, bir dönemler büyük takımların korkulu rüyası olan, iki kez de Türkiye Kupası'nı kazanmasına rağmen bugün 3'üncü Lig'de kalma mücadelesi veren Kocaelispor'un durumuyla ilgili olarak da şunları söyledi:

        "Kocaelispor, Kocaeli'nin en büyük markasıdır. Bu marka şu anda hiç olmaması gereken bir durumda. Kocaelispor'un hali içler acısı ve bu durumda olmamalıydı. Eğer bize görev verilirse, Kocaelispor markasını bugünkü yerinden alır, layık olduğu yere çıkarırız. Her sene bir üst lige çıkar, layık olduğu en üst ligde yerini alır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ