Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün PKK'nın Paris'teki enformasyon bürosuna düzenlenen ve 3 PKK'lı kadının öldürüldüğü saldırıyla ilgili konuştu.

        BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, PKK'yı kuran isimler arasında bulunan Sakine Cansız ile örgütün Avrupa'daki önemli isimlerinden KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in Paris'te öldürülmesi ile ilgili olarak açıklama yaptı.

        Arınç, "3 kadının böylesine sorgusuz sualsiz başlarına ateş edilmek suretiyle öldürülmesi kimlikleri kişilikleri üzerlerine atılan suçlar ne olursa olsun hiçbir zaman tasvip edilecek bir davranış değil. Çok kötü bir olay. Gerçekten üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. Çünkü biz hukuk içerisinde terörle mücadele ediyoruz. Bugün terörle mücadele eden güvenlik güçleri bile önce yaşatmak gayesiyle hareket ediyorlar" diye konuştu.

        "ÜZÜNTÜ DUYDUM"

        Arınç, "3 kadın evine girilip susturucu silahlarla başlarına ateş etmek suretiyle öldürülmüş. PKK örgütünün önde gelenleri olduğu söyleniyor. Kırmızı bültenle arandığı ifade ediliyor. Bunların hepsi bir tarafa. Bir insanın hayatına bu kadar vahşice son vermek çok kötü, çok çirkin adeta büyük bir vahşet. Önce bu olay hakkındaki şahsi kanaatimi söyleyeyim. 3 kadının böylesine sorgusuz sualsiz başlarına ateş edilmek suretiyle öldürülmesi kimlikleri ve kişilikleri üzerlerine atılan suçlar ne olursa olsun hiçbir zaman tasvip edilecek bir davranış değil. Çok kötü bir olay. Gerçekten üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. Çünkü biz hukuk içerisinde terörle mücadele ediyoruz. Bugün terörle mücadele eden güvenlik güçleri bile önce yaşatmak gayesiyle hareket ediyorlar. Sağ yakalamak ve suçu varsa yargı önüne çıkarmak. Yargısız infazla böylesine bir vahşetin işlenmiş olmasını tenin ediyorum. Bu çok yanlış bir olay" dedi.

        "KÖTÜ BİR OLAY"

        Olayın Türkiye'de yeni başlayan süreç ile bir ilgisi olup olmadığını değerlendiren Arınç, "O konuda hiçbir bilgiye sahip değilim. Niçin bunlar öldürüldü ve neden böyle bir yol seçildi ? Bunun üzerinde çok farklı ihtimaller konuşulabilir. Ama o farklı ihtimalleri de dillendirecek kadar da bilgi sahibi değilim. 'Türkiye'de yeni başlayan süreci hem içeride hem de dışarıda etkilemeye yönelik bazı girişimler olabilir mi ?' derseniz . O da bir ihtimaldir. Ama her türlü ihtimal konuşuluyor. Ben bunları dillendirmek istemiyorum. Çünkü onlar üzerinden yeni bir tartışma başlayabilir. Kötü bir olay. Üzüntülerimi ifade ediyorum" diye konuştu.

        (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ