Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin'e getirilen Leyla Şaylemez'in tabutunu kılınan cenaze namazının ardından kadınlar omuzlarında taşıdı. Cenaze töreninde barış sloganları atıldı.

        Beycan ÜÇKARDEŞ/MERSİN

        Mersin'e getirilen Leyla Şaylemez'in tabutunu kılınan cenaze namazının ardından kadınlar omuzlarında taşıdı. Cenaze töreninde barış sloganları atıldı.

        Fransa'da öldürülen Leyla Şaylemez'in cenazesi Mersin Merkez Akdeniz İlçesi Nur Camii'ne getirildi. Söylemez'in tabutu cenaze aracından çıkarılarak, kadınların omzunda caminin içine götürüldü. Tabutun üzerinde örgütü simgeleyen bez parçaları ve Öcalan posterinin yer alması dikkat çekti. Söylemez'in cenazesi, Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra yine kadınların omzunda camiden çıkarılarak cenaze aracına kondu.

        Kalabalık bu sırada Söylemez'in tabutu üzerine karanfiller attı. Cenaze aracı, "Barışa uzanan eller kırılsın" sloganları eşliğinde, Söylemez'in toprağa verileceği Güneykent Mezarlığı'na doğru hareket etti. Binlerce kişi de cenaze aracının ardından mezarlığa yürüdü.

        Adana ve çevre ilçelerden de çok sayıda kişinin katılımı ile düzenlenen cenaze töreninde sürekli büarış sloganları açıldı.

        Bir binanın duvarına asılan, "Barış elçileri uğurlar olsun" pankartı dikkatlerden kaçmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ