Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika ‘Bu aşamada CHP’ye dönersem faydadan çok zarar verebilirim’

        CHP’den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat “AK Parti’ye transfer olacak” iddiasının moralini bozmak amacıyla çıkarıldığını öne sürerek “Başka partiye geçeceğim yönündeki iddiaların hepsi iftiradır, dedikodur. Bağımsız kalacağım. Bu aşamada geri dönersem, faydadan çok CHP’ye zarar verebilirim” dedi

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in “Türk ulusuyla, Kürt milliyetini eşit gördüremezsiniz” sözlerine kızarak partisinden istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, AK Parti’ye geçeceğine ilişkin iddiaları ve bundan sonra atacağı adımları, CHP hakkındaki düşüncelerini Habertürk’e anlattı. Fırat’ın açıklamaları özetle şöyle:

        TRANSFER: Milletvekili seçildiğim 2011 Haziran’ından beri benim AK Parti’ye geçeceğim söylentisi var. Geçmişte yaşanan örnekten dolayı bunu söylüyorlar. Başka partiye geçeceğim yönündeki iddiaların hepsi iftiradır, dedikodudur. Bir insan niye, durup dururken, kendi partisini bırakıp başka partiye geçsin ki. Bu tür iddiaları moralimi bozmak için çıkarıyorlar. Sonuçta belli düşüncelerimiz var. Günübirlik siyaset yapmıyorum.

        HEMEN: Bağımsız olarak biraz bekleyeceğim. Gelişmeleri takip edeceğim. Bu aşamada geri dönersem, faydadan çok CHP’ye zarar verebilirim.

        KIRAMAZDIM: Kemal Bey ile bilinçli yüz yüze gelmedim. Çünkü yüz yüze gelsek kendisini kıramazdım. Kendisine saygım, sevgim sonsuz. Onu üzdüğümüz için üzülüyorum. Yazık ediyorlar. İyi niyetini, hoşgörüsünü suiistimal ediyorlar. Genel Başkan’ın da artık bunu görmesi lazım.

        KIRILMA: İstifam, inşallah parti içinde demokratikleşme yönünde olumlu bir kırılmaya yol açar. CHP’deki milliyetçi, ulusalcı söylemler son bulur diye umut ediyorum. CHP’de halen olaylara 1923’ün penceresinden bakanlar var. Oysa 1923 nere, 2013 nere.

        DİRENİŞ: CHP gibi sosyal demokrat bir partinin anadilde savunma hakkına karşı çıkması kabul edilemez. Parti yönetimi ulusalcıların bu direnişini önceden görmeli ve gerekli tedbirleri almalıydı. CHP bu yasaya sahip çıkmalıydı.

        ULUS: CHP’de halen katı ulus devlet penceresinden olayları yorumlayanlar var. Oysa dünya değişti. Ulus devlet Avrupa’nin icadı olarak görülür. Ancak Avrupa AB ile ulus devlet yapılanmasından vazgeçti. Avrupa’da bunlar yaşanırken bizim katı ulus devlet anlayışını tartışmamızı ayıp görüyorum.

        ‘Ayrışma değil tartışma’

        BU arada Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlü olarak uyardığı CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, kendi çıkışıyla parti içinde “yenilikçi” kanat ile “ulusalcı” kanat arasında kırılmaya yol açtığına ilişkin iddialar hakkında, “Umarım kırılmaya yol açmaz. İki kanat arasında ayrışma değil, tartışma var” dedi. Güler, bilimsel olarak kullandığı sözlerinin çarpıtıldığını genel başkana aktardığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ